Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Biden varuje Putina: Rusko zaplatí „strašnú cenu“, ak napadne Ukrajinu

Zverejnené:

Upravené: 13. decembra 2021 o 17:46

876

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

ááAmerický prezident Joe Biden v nedávnom videohovore povedal Vladimírovi Putinovi že v prípade ak Rusko podnikne inváziu na Ukrajinu, „strašne za to zaplatí“ a bude čeliť ničivým ekonomickým následkom pričom sa môže významne zmeniť postavenie Ruska vo svete.

„Celkom jasne som dal prezidentovi Putinovi najavo že ak postúpia na Ukrajinu, ekonomické následky budú pre neho zničujúce,“ povedal Biden v sobotu novinárom. Podotkol však že možnosť vyslania amerických pozemných bojových jednotiek na Ukrajinu v prípade ruskej invázie ale „nikdy nebola na stole“.

Ministri zahraničia členských krajín skupiny G7 varovali pred hrozivými následkami prípadnej invázie Ruska na Ukrajinu a vyzvali Moskvu k návratu k rokovaciemu sto­lu.

Ukrajina viní Rusko, že pri jej hraniciach zhromaždilo desiatky tisíc vojakov v príprave možnej rozsiahlej vojenskej ofenzívy. Moskva plánovanie invázie poprela.

Naopak, ruský prezident Vladimír Putin porovnáva vývoj na východe Ukrajiny s genocídou. „Vy aj ja vieme, čo sa deje na Donbase. Určite to vyzerá ako genocída,“ vyhlásil Putin počas štvrtkového stretnutia prezidentskej rady pre ľudské práva.

„Musím povedať, že rusofóbia je prvým krokom ku genocíde,“ citovala prezidenta agentúra TASS.

Omikron ma vyššie riziko reinfekcie a miernejšie symptómy ako Delta variant, varuje WHO

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA