Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Bill Gates predpovedal dátum konca pandémie

Zverejnené:

Upravené: 9. decembra 2021 o 16:46

552

zdroj: Facebook/Bill Gates

REKLAMA

GLOBALNEWS

„Akútna fáza“ pandémie Covid-19 sa skončí v roku 2022, predpovedal na svojom blogu miliardár Bill Gates, informuje portál Bloomberg.

„Možno by bolo hlúpe robiť ďalšiu predpoveď, ale myslím si, že akútna fáza pandémie sa skončí niekedy v roku 2022,“ napísal miliardár vo svojom blogu GatesNotes.

„Dúfam, že o pár rokov si spomenieme na vírus iba vtedy, keď sa pôjdeme spoločne zaočkovať vakcínou proti Covidu a chrípke každú jeseň,“ dodal miliardár.

Farmaceutické spoločnosti mali historicky najväčšie problémy s predajom vakcíny proti chrípke kvôli jej pomerne nízkej miere účinnosti. To je do značnej miery spôsobené tým, že vedci museli uhádnuť, aký kmeň chrípky bude v tomto roku prevládať.

RAKÚSKO: Za odmietnutie povinného očkovania bude pokuta 600 eur

Gates je však optimistický, pokiaľ ide o vakcíny, poukazujúc na to, že farmaceutický gigant Merck nedávno získal schválenie FDA pre svoj liek Molnupiravir pre vysokorizikových ľudí. Pilulka „výrazne znižuje vaše šance na hospitalizáciu alebo úmrtie na Covid-19 (aj keď nie tak, ako sme pôvodne dúfali),“ uviedla spoločnosť.

Technologický magnát priznal, že napriek rozšíreniu vakcín proti Covid-19 na celom svete zomrelo na vírus v roku 2021 viac ľudí ako v roku 2020. Dodal, že zlepšenie pandemickej situácie v tomto roku nebolo také „dramatické“, ako dúfal.

MIMORIADNA SPRÁVA: Poslanci schválili finančný príspevok za očkovanie pre seniorov

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA