Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Británia schválila použitie vakcíny spoločností Pfizer a BioNtech

Britský nezávislý zdravotnícky regulačný úrad schválil vakcínu spoločností Pfizer a BioNtech proti koronavírusu na použitie.

Zverejnené:

Upravené: 22. januára 2021 o 7:44

256

large Virus Outbreak Vaccine  ebcfaddbbbedfefbe beff
ZDROJ: Courtesy of University of Maryland School of Medicine via AP, File

REKLAMA

2. december 2020 09:30 SITA, redakcia

BRATISLAVA – Britský nezávislý zdravotnícky regulačný úrad schválil vakcínu spoločností Pfizer a BioNtech proti koronavírusu na použitie. Vakcínu budú distribuovať na budúci týždeň. „Vláda dnes akceptovala odporúčanie nezávislého Regulačného úradu pre lekárske a zdravotnícke potreby (MHRA) na schválenie vakcíny firiem Pfizer a BioNTech proti COVID-19,“ uviedla vláda. „Vakcína bude poskytnutá k dispozícii po celej Veľkej Británii od budúceho týždňa,“ dodala. Informuje o tom portál news.sky.com.

„Národná zdravotná služba má skúsenosti z niekoľkých desaťročí pri realizácii vakcinačných programov vo veľkom rozsahu a začne rozsiahle prípravy na poskytnutie podpory všetkým, ktorí sú spôsobilí na vakcináciu,“ konštatoval hovorca ministerstva zdravotníctva. „Veľká Británia je prvou krajinou na svete, ktorá má klinicky schválenú vakcínu,“ uviedol na Twitteri minister zdravotníctva Matt Hancock.

https://news.sky.com/story/covid-19-uk-approves-use-of-pfizers-coronavirus-vaccine-12148786

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA