Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Britský expremiér Johnson si od odchodu z funkcie zarobil milión libier

Zverejnené:

Upravené: 15. decembra 2022 o 10:58

257

Zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Bývalý britský premiér Boris Johnson si za tri mesiace od svojho odchodu z Downing Street zarobil vyše milióna libier. Podľa agentúry Reuters to vyplýva z povinne zverejňovaných údajov o príjmoch britských poslancov. Za prednášky na konferenciách alebo súkromných akciách si účtoval v priemere 30.000 libier za hodinu.

Johnson odstúpil z čela vlády aj Konzervatívnej strany po sérii škandálov, ktoré sa týkali najmä porušovania obmedzení zavedených kvôli pandémii covidu-19. Na čele vlády ho nakrátko vystriedala Liz Trussová, teraz ju vedie Rishi Sunak. Johnson pred vstupom do politiky pracoval ako novinár a je zdatný rétor.

Johnsonovou najlepšie platenou prácou za posledné mesiace bol novembrový prejav v New Yorku pre americkú finančnú spoločnosť Centerview Partners. Zdržal sa deväť hodín a inkasoval za to 277.724 libier. Firma tiež poskytla Johnsonovi a dvom členom jeho štábu dopravu a ubytovanie.

V novembri vystúpil expremiér na recepcii pre indické noviny Hindustan Times, prejav mal aj na akcii CNN Global Summit v Lisabone. V októbri vystúpil na konferencii Rady poisťovacích agentov a maklérov.

Johnson s manželkou tiež podľa oficiálnych údajov mali hradené ubytovanie od rodiny Bamfordovcov, ktorí sú poprednými sponzormi konzervatívcov. Za jednu z novembrových Johnsonových ciest do USA zaplatil mediálnych magnát Rupert Murdoch vyše 11 000 libier.

Ruskí kozmonauti zrušili výstup do voľného vesmíru kvôli úniku kvapalín z lode

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA