Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Čistka Elona Muska na Twitteri je oficiálne na ceste

Zverejnené:

Upravené: 31. októbra 2022 o 15:13

325

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Potom, čo Musk minulý týždeň vo štvrtok uzavrel dohodu o kúpe Twitteru, nestrácal čas a začal zo spoločnosti odrezávať tuky. Potom, čo zo spoločnosti okamžite prepustil generálneho riaditeľa Paraga Agrawala a vedúceho cenzora Vijaya Gaddeho, má Musk podľa New York Times tento týždeň v prepúšťaní pokračovať. Po štvrtkovom príchode na Twitter Musk prepustil aj finančného riaditeľa spoločnosti.

Podľa Timesov sú manažéri „požiadaní, aby na Muskov príkaz zostavili zoznamy zamestnancov, ktorých treba prepustiť“. Twitter má v súčasnej dobe asi 7 500 zamestnancov a rozsah škrtov v celom rozsahu zatiaľ nie je známy, uvádza správa.

K prepúšťaniu by malo dôjsť do 1. novembra, uvádza správa. To je dátum, kedy „zamestnanci mali dostať dotácie na akcie ako súčasť svojej odmeny“.

Musk sa môže vyhnúť vyplateniu grantov tým, že zamestnancov prepustí pred koncom mesiaca, uvádza správa.

„Bolo mi povedané, že mám očakávať, že bude prepustených okolo 50 % ľudí,“ povedal denníku New York Times Ross Gerber, výkonný riaditeľ spoločnosti Gerber Kawasaki Wealth and Investment Management.

Pripomeňme, že vo štvrtok sme upozorňovali na to, že médiá (napríklad agentúra Bloomberg) sa predbiehajú v citáciách, pričom vôbec neuvádzajú žiadne zdroje a tvrdia, že inzerenti sú nervózni z nacistických, detských pornografií a nenávistných prejavov, ktoré sa teraz, keď je v čele najbohatší muž sveta, na sociálnu sieť nevyhnutne vráti. Denník Wall Street Journal tiež varoval, že „Madison Avenue nie je na dohodu zvedavá“, čo naznačuje, že inzerenti sa na Muskom vlastnenú platformu tešia.

Elon Musk potom na Twitteri zverejnil krátky list inzerentom, v ktorom ich uistil, že „Twitter sa samozrejme nemôže stať pekelnou krajinou voľného pohybu, kde možno povedať čokoľvek bez akýchkoľvek následkov!“.

V Iráne napriek ultimátu pokračovali demonštrácie, univerzity hlásia strety

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA