Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Človek, ktorý sa dostal na nový rok do KĽDR, má byť údajne Severokórejský utečenec

Zverejnené:

Upravené: 4. januára 2022 o 8:37

1033

zdroj: cfr.com

REKLAMA

GLOBALNEWS

Človek, ktorý cez víkend prekročil prísne stráženú hranicu z Južnej Kórey do KĽDR, bol pravdepodobne Severokórejčan, ktorý v roku 2020 utiekol cez rovnakú časť demilitarizovanej zóny na juh. Uviedlo to juhokórejské ministerstvo obrany.

Juhokórejské bezpečnostné zložky podozrivú osobu odhalili s pomocou sledovacieho zariadenia v sobotu vo východnej časti demilitarizovanej zóny, ktorá obe krajiny oddeľuje.

Vojaci sa ju pokúsili zadržať, ale nenašli ju. Juhokórejský Spoločný zbor náčelníkov štábov následne do KĽDR vyslal cez horúcu linku žiadosť o ochranu tohto človeka.

„Úrady predpokladajú, že táto osoba je severokórejský utečenec. Dostupné informácie teraz preverujú,“ uviedlo vo vyhlásení juhokórejské ministerstvo obrany.

HEGER: Pracovná skupina na obnovu dôvery v právny štát je prerušená

„Videonahrávky ukazujú, že muž mal podobný vzhľad a oblečenie ako človek, ktorý utiekol do Južnej Kórey v novembri 2020,“ povedal jeden z predstaviteľov ministerstva. Juhokórejská vláda si nemyslí, že by v tomto prípade išlo o špionáž.

Podľa juhokórejskej agentúry Jonhap ide o bývalého severokórejského gymnastu, ktorý predvlani v novembri preskočil vo východnej časti demilitarizovanej zóny pohraničnú bariéru, aby sa dostal do Južnej Kórey.

Remišovej rezort vyčlenil na podporu verejnej zelene ďalších 13,3 milióna eur

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA