Sociálne siete

ZAHRANIČIE

VIDEO: Taliban radikalizuje Afganistan, pri razii sa zbavil 3000 litrov alkoholu

Zverejnené:

Upravené: 4. januára 2022 o 10:59

520

zdroj: YouTube

REKLAMA

GLOBALNEWS

Vládnuce afganské islamistické hnutie Taliban pri razii v metropole Kábule zabavilo a zlikvidovalo 3 000 litrov alkoholu.

Na videonahrávke zverejnenej riaditeľstvom tajných služieb (GDI) je vidieť, ako členovia rozviedky z barelov vylievajú alkohol do vodného kanála.

Taliban trvá na dodržiavaní pravidiel

Podľa Talibanu boli v súvislosti s pašovaným alkoholom zatknutí traja ľudia. Vraj sú to obchodníci s alkoholom v Kábule, ktorí predávali pálenku. Alkohol bol v Afganistane za predchádzajúcej vlády zakázaný. Predaj či konzumácia sa však trestali len zriedka.

„Moslimovia nesmú vyrábať ani predávať alkohol,“ citovala agentúra AFP, podľa ktorej boli pri operácii tiež zatknutí traja ľudia, z vyjadrenia náboženského učenca na stránkach GDI na Twitteri.

Islamisti teraz podľa vlastných vyjadrení presadzujú prísnejšie dodržiavanie pravidiel. Odmietajú alkohol, pretože je v islame zakázaný. Preto okrem iného vykonávajú početné razie v hlavných mestách provincií a v hlavnom meste Kábul. Keďže konzumácia drog je „haram“, teda zakázaná, Taliban v krajine zasahuje aj proti drogovo závislým.

Človek, ktorý sa dostal na nový rok do KĽDR, má byť údajne Severokórejský utečenec

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA