Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Ďalšie rokovanie môže začať cez víkend, odkázal Putin Scholzovi

Zverejnené:

Upravené: 4. marca 2022 o 20:50

486

Zdroj: Facebook / Middle East News Agency

REKLAMA

Globalnews

Ruský prezident Vladimír Putin počas telefonického rozhovoru informoval nemeckého kancelára Olafa Scholza, že cez víkend sa môže uskutočniť tretie kolo priamych rokovaní medzi Moskvou a Kyjevom. Informoval o tom portál Reuters.

Novinára o tom informoval Scholzov hovorca Steffen Hebestreit. Kancelár opätovne vyzval Putina, aby nariadil okamžité zastavenie bojov na Ukrajine.

Počas druhého kola rokovaní, ktoré sa uskutočnilo vo štvrtok, sa Rusko a Ukrajina dohodli na humanitárnych koridoroch pre odchod ľudí a možnom dočasnom prímerí v týchto miestach.

„Spolkový kancelár vyjadril veľké obavy,“ povedal Hebestreit o obsahu hodinového telefonátu Scholza s Putinom. Uviedol, že obaja štátnici si vymenili odlišné názory na situáciu. „(Scholz) vyzval na okamžité zastavenie všetkých bojov a na umožnenie humanitárneho prístupu,“ uviedol hovorca.

KASPAROV: Tisíce mladých Rusov zomierajú pre tohto šialeného diktátora

Dodal, že Scholz aj Putin sa dohodli na ďalšom rozhovore v dohľadnom čase.

Doterajšie rozhovory Ruska a Ukrajiny vytúžené prímerie nepriniesli. Obe strany ale podľa poradcu šéfa ukrajinskej prezidentskej kancelárie Oleksija Arestovyča súhlasili s poskytnutím humanitárnej pomoci a vytvorením bezpečných humanitárnych koridorov, aby mohli civilisti bezpečne odísť z obkľúčených ukrajinských miest. Arestovyč ale poznamenal, že súhlas je „teoretický“. Či bude uvedený do praxe, teda jasné nie je.

Zelenskyj v novom prejave vyjadril obdiv ukrajinskej armáde

 

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA