Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Kremeľ reagoval na Zelenského slová o referende a kompromisoch

Zverejnené:

Upravené: 22. marca 2022 o 13:14

528

Zdroj: Voice of America

REKLAMA

Globalnews

Tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov pripustil, že Ukrajina má právo usporiadať referendá, ale zdôraznil, že o podmienkach mieru s Ruskou federáciou diskutujú delegácie. Informuje o tom portál Ukrajinská Pravda.

„Ukrajina je suverénny štát a tam môžu a pravdepodobne by tam mali byť nejaké domáce postupy. Okrem toho sú tu však tie podnety, ktoré sú na rokovacom stole oboch delegácií. Nemôžem zasahovať do podrobností o týchto podnetoch. Sme presvedčení, že ich uvedenie na verejnosť môže v súčasnosti len poškodiť proces rokovaní, ktorý už prebieha oveľa pomalšie a menej podstatné, ako by sme chceli.“ tvrdí Peskov.

Peskov tiež povedal, že Rusko pred mnohými dňami odovzdalo ukrajinskej strane návrhy dokumentov v rámci procesu rokovaní – Kyjev na niektoré reagoval, na niektoré nie.

Od ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského sa očakáva, že konečný formát kompromisov o bezpečnostných zárukách a dočasne okupovaných územiach v rokovaniach medzi Ukrajinou a Ruskom môže byť predložený do celoukrajinského referenda.

Zelenskyj varuje pred treťou svetovou vojnou, je pripravený rokovať s Putinom

 

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA