Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Francúzsko vyhostilo šesť podozrivých ruských špiónov, ktorí „fungujú pod diplomatickým krytím“

Zverejnené:

Upravené: 13. apríla 2022 o 12:14

448

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Francúzsko vyhostí šesť ruských diplomatov, ktorých považuje za špiónov pôsobiacich proti francúzskym národným záujmom. Podľa agentúry Reuters to oznámilo francúzske ministerstvo zahraničných vecí.

„Po veľmi dlhom vyšetrovaní (kontrarozviedka) DGSI 10. apríla odhalila tajnú operáciu, ktorú vykonávali ruské tajné služby na našom území,“ uviedlo vo vyhlásení ministerstvo. „Šesť ruských agentov pôsobiacich pod diplomatickým krytím, ktorých aktivity sa ukázali byť v rozpore s (francúzskymi) národnými záujmami, bolo vyhlásených za nežiaduce osoby,“ pokračuje vyjadrenie.

Francúzsko už pred týždňom podobným spôsobom vyhostilo 35 ruských diplomatov, ktorí podľa nej pracovali v rozpore s francúzskymi záujmami. Oznámenie vtedy urobilo v rovnaký deň ako Nemecko, ktoré zo zeme vykázalo 40 pracovníkov tamojšej ruskej ambasády. Veľa ďalších európskych krajín postupovalo obdobne a zatiaľ z nich muselo odísť viac ako 200 ruských diplomatov.

Vyhostenie jedného diplomatického pracovníka ruského veľvyslanectva v Prahe oznámila už skôr aj Česka republika. Ministerstvo zahraničných vecí tiež na začiatku apríla v reakcii na inváziu na Ukrajinu apelovalo na ruských diplomatov, ktorí majú svedomie a schopnosť rozpoznať zlo, aby opustili kruh spolupáchateľov.

Špeciálna ekonomická zóna Hondurasu prijíma bitcoin ako legálne platidlo

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA