Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Ghislaine Maxwell je vinná z napomáhania Epsteinovi pri zneužívaní dievčat

Zverejnené:

Upravené: 30. decembra 2021 o 17:42

498

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Súdna porota uznala Britku Ghislaine Maxwellovú vinnú z toho, že napomáhala svojmu niekdajšiemu spoločníkovi, americkému finančníkovi Jeffreymu Epsteinovi, zneužívať maloleté dievčatá. 

Šesťdesiatročnej Maxwellovej, ktorú porota uznala vinnou v piatich zo šiestich bodov obžaloby, hrozí desiatky rokov vo väzení.

Sudkyňa Alison Nathanová poďakovala porote, ktorá sa radila plných päť dní, ale nepovedala, kedy vynesie rozsudok nad Maxwellovou.

Dcéra bývalého mediálneho magnáta Roberta Maxwella mala s Epsteinom istý čas milostný vzťah a pre finančníka neskôr tiež pracovala, pričom podľa prokurátorov verbovala dievčatá, ktoré potom Epstein sexuálne zneužíval.

Redaktor New York Times zomrel na infarkt deň po očkovaní posilňovacou dávkou

Prokuratúra sa zamerala na Maxwellovej styky so štyrmi teraz už dospelými ženami, ktoré v uplynulých týždňoch vypovedali na súde. Podľa svedectva sa aj sama Maxwellová dotýkala ich nahých tiel. Prokurátori obžalovanú počas procesu popisovali ako „predátorku“, ktorá si opakovane získavala dôveru mladých dievčat a tie následne odovzdávala Espteinovi.

Právnici Maxwellovci ju naopak vykreslili ako obetného baránka, na ktorého sa vláda zamerala, pretože žalobcovia už nemohli postaviť pred súd Epsteina. Ten v auguste 2019 spáchal samovraždu vo väznici, kde čakal na vlastný proces kvôli obchodovaniu so sexom.

„Porota jednomyseľne uznala Ghislaine Maxwellovú vínnu z jedného z najhorších zločinov, aké si možno predstaviť – napomáhanie a účasť na sexuálnom napadnutí detí. Tieto zločiny spáchala so životným partnerom a komplicom Jeffreym Epsteinom,“ uviedol vo vyhlásení federálny prokurátor Damian Williams.

„Cesta na dosiahnutie spravodlivosti trvala príliš dlho. Ale spravodlivosti bolo dnes urobené zadosť,“ dodal žalobca a ocenil odvahu obetí, ktoré svedčili proti Maxwellovej.

Musk predal ďalšie akcie Tesly: Splní svoj sľub predaja 17 miliónov akcii svojej firmy?

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA