Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Severná Kórea vyzýva armádu, aby sa spojila za Kim Čong-una na 10. výročie vodcu

Zverejnené:

Upravené: 30. decembra 2021 o 17:41

406

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Severná Kórea vo štvrtok vyzvala svojich vojakov, aby sa zjednotili za vodcom Kim Čong-unom a bránili ho vlastnými životmi. 

Výzva zaznela pri príležitosti osláv desiateho výročia nástupu Kim Čong-una k moci, čo bolo spojené s prevzatím funkcie vrchného veliteľa severokórejskej armády.

KĽDR teraz organizuje kľúčovú niekoľkodňovú politickú konferenciu. Predpokladá sa, že činitelia na nej budú preberať, ako sa vysporiadať s problémami, ktoré priniesla pandémia, a s patovou situáciou, do ktorej sa dostala diplomacia so Spojenými štátmi.

Redaktor New York Times zomrel na infarkt deň po očkovaní posilňovacou dávkou

V dlhom úvodníku hlavný severokórejský denník Rodong sinmun napísal, že sa severokórejskí vojenskí velitelia a vojaci musia stať „nepreniknuteľnou pevnosťou a nepriestrelným múrom oddaný chrániť Kima vlastnými životmi“. Denník tiež vyzýva na vybudovanie modernejšej a vyspelejšej armády, ktorá poslúži ako „spoľahlivý strážca nášho štátu a ľudu“.

Severná Kórea už v minulých týždňoch zverejnila niekoľko podobných, propagandistických výziev, podľa ktorých sa má ľud v týchto neľahkých časoch zjednotiť pod Kimovým vedením. Niektorí analytici uvádzajú, že Kim teraz zápasí s najťažšími okamihmi svojej desaťročnej vlády, a to kvôli pandémii, sankciám OSN a vlastným chybám pri vedení štátneho hospodárstva.

Kim v pondelok začal plenárne zasadnutie ústredného výboru vládnucej Kórejskej strany práce (KSP), ktorého cieľom je vyhodnotiť minulé projekty a stanoviť stratégie pre nasledujúci rok. O konkrétnych bodoch rokovaní zatiaľ severokórejské štátne médiá neinformovali, uviedli len, že Kim stanovil stratégiu rozvoja vidieka a že účastníci zasadnutia rokovali o rozpočte a ďalšej agende na budúci rok.

Musk predal ďalšie akcie Tesly: Splní svoj sľub predaja 17 miliónov akcii svojej firmy?

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA