Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Johnson prišiel do Kyjeva tretíkrát od začiatku ruskej invázie

Zverejnené:

Upravené: 24. augusta 2022 o 19:44

291

Zdroj: Twitter

REKLAMA

Globalnews

Napriek hrozbe raketových útokov pricestoval britský premiér Boris Johnson do Kyjeva v Deň nezávislosti Ukrajiny – je tu už tretíkrát od začiatku vojny v plnom rozsahu, ktorá trvá už šesť mesiacov.

Boris Johnson na Twitteri napísal, že je v Kyjeve.

„To, čo sa teraz deje na Ukrajine, je dôležité pre nás všetkých. Preto som dnes v Kyjeve. Preto bude Spojené kráľovstvo naďalej podporovať našich ukrajinských priateľov. Verím, že Ukrajina môže a vyhrá túto vojnu,“ povedal.

Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj uviedol, že je rád, že v Deň nezávislosti môže privítať veľkého priateľa Ukrajiny Borisa Johnsona.

„Boris, ďakujem vám za nekompromisnú podporu našej krajiny od prvých dní plnej ruskej agresie, za vytrvalú obranu záujmov Ukrajiny na medzinárodnej scéne! Náš štát má šťastie, že má takého priateľa!“, – napísala hlava štátu v sociálnych sieťach.

Joe Biden počas Dňa nezávislosti Ukrajiny oznámil najväčšiu vojenskú pomoc Ukrajine od začiatku invázie

Zelenskyj a Johnson tiež prechádzali centrom ukrajinského hlavného mesta.

V júli médiá informovali, že odchádzajúci Johnson chce uskutočniť tretiu cestu na Ukrajinu počas rozsiahlej ruskej invázie, aby videl prezidenta Volodymyra Zelenského pred odchodom z Downing Street.

Johnson bol v Kyjeve prvýkrát v apríli na podobne neohlásenej návšteve , keď sa stal prvou hlavou štátu skupiny siedmich, ktorá prišla do ukrajinského hlavného mesta od rozsiahlej ruskej invázie.

Johnson potom prišiel na Ukrajinu na neohlásenú návštevu v júni.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA