Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Parlamenty siedmich krajín EÚ vyzvali na nové sankcie voči Rusku vrátane víz

Zverejnené:

Upravené: 25. augusta 2022 o 14:07

293

Zdroj: tempo.springcourt.com

REKLAMA

Globalnews

Predsedovia výborov pre zahraničné veci parlamentov siedmich členských štátov EÚ vydali spoločné vyhlásenie, v ktorom vyzvali na nové sankcie voči Rusku za jeho vojnu.

Vyhlásenie podpísali predsedovia výborov pre zahraničné veci parlamentov Estónska, Lotyšska, Litvy, Fínska, Poľska, Českej republiky a Dánska.

Uvádzajú všetky argumenty, ktoré svedčia o neprípustnosti ruských činov, počnúc skutočnosťou, že samotná agresia voči Ukrajine je hrubým porušením medzinárodného práva, a pokračujúcimi metódami vedenia vojny, ktoré používa Ruská federácia, zaobchádzaním s civilistami, vytváraním hrozby v okupovanej jadrovej elektrárni Záporizhzhia.

Johnson prišiel do Kyjeva tretíkrát od začiatku ruskej invázie

Vyzývajú euroatlantické spoločenstvo a partnerov, aby okamžite posilnili a uplatnili komplexné sankcie voči Rusku s cieľom zastaviť schopnosť ruskej armády pokračovať v agresii; zvýšiť vojenskú, finančnú, humanitárnu a diplomatickú podporu Ukrajiny, podporiť iniciatívy na postavenie osôb zodpovedných za vojnové zločiny pred súd, izolovať Rusko v medzinárodných a regionálnych organizáciách, ako aj využiť príslušné rozhodnutia o Bielorusku ako štáte, ktorý podporuje ruskú ozbrojenú agresiu.

Vyzývajú tiež členské štáty EÚ a ďalších západných spojencov, aby okamžite pozastavili platnosť turistických víz a obmedzili vydávanie turistických víz pre ruských občanov.

Ako viete, ministri zahraničných vecí EÚ budú na stretnutí 31. augusta rokovať o vízových obmedzeniach pre Rusov na pozadí vojny na Ukrajine.

Joe Biden počas Dňa nezávislosti Ukrajiny oznámil najväčšiu vojenskú pomoc Ukrajine od začiatku invázie

 

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA