Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Netflix znížil cenu predplatného vo viac ako 30 krajinách

Zverejnené:

Upravené: 25. februára 2023 o 14:45

360

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Netflix sa snaží prilákať nových používateľov na trhoch, kde má menší podiel. V niektorých krajinách znížil cenu predplatného až o 50 %.

Netflix v posledných týždňoch znížil cenu svojich služieb vo viac ako tridsiatich krajinách. Chce tak prilákať nových zákazníkov, ktorí majú stále väčší výber streamovacích služieb.

Zníženie cien streamovacej spoločnosti sa týka krajín Blízkeho východu vrátane Jemenu, Jordánska, Líbye a Iránu, trhov subsaharskej Afriky vrátane Kene a európskych krajín , ako je Chorvátsko, Slovinsko a Bulharsko.

V Latinskej Amerike došlo k zníženiu cien predplatného v Nikarague, Ekvádore a Venezuele. V  Ázii potom napríklad v Malajzii, Indonézii, Thajsku a na Filipínach.

Novinka sa týka určitých iba určitých typov účtu. V niektorých prípadoch sa ale cena predplatného zníži až o polovicu.

Ešte minulý mesiac vedenie spoločnosti Netflix hovorilo o zvyšovaní, nie znižovaní cien. Tento rok v januári generálny riaditeľ Greg Peters uviedol, že spoločnosť hľadá miesta, kde si môže dovoliť zvýšiť ceny a podporiť tak pokračujúce investície do obsahu.

Zmeny cien Netflixu sú známkou toho, že veľké streamovacie spoločnosti stále riešia, aká cenová politika im prinesie najlepšiu kombináciu rastu počtu predplatiteľov a príjmov v zahraničí.

Spotrebitelia si väčšinou môžu vybrať medzi miestnymi poskytovateľmi káblových služieb, regionálnymi streamovacími službami a veľkými globálnymi platformami ako HBO Max, Disney+ alebo Paramount+.

Európska komisia zakázala zamestnancom používať TikTok

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA