Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Európska komisia zakázala zamestnancom používať TikTok

Zverejnené:

Upravené: 23. februára 2023 o 16:49

492

Zdroj: Tik Tok

REKLAMA

Globalnews

Európska komisia z bezpečnostných dôvodov zakázala svojim zamestnancom používať čínsku sociálnu sieť TikTok.

Píše o tom Politico.

Vysoký úradník uviedol, že vo štvrtok ráno bolo všetkým zamestnancom nariadené, aby odstránili TikTok zo svojich servisných zariadení, ako aj odstránili aplikáciu zo svojich osobných zariadení, ak majú v sebe nainštalované nejaké pracovné programy.

Okrem toho môžu zamestnanci zo svojich osobných telefónov odstrániť aplikácie súvisiace s prácou, ak trvajú na ponechaní TikToku.

„S cieľom chrániť údaje Komisie a zlepšiť jej kybernetickú bezpečnosť sa Rada EK pre správu a riadenie rozhodla pozastaviť aplikáciu TikTok na firemných a osobných zariadeniach registrovaných v službe Komisie pre mobilné zariadenia,“ uvádza sa v e-maile zaslanom zamestnancom vo štvrtok ráno.

Úradníci musia odstrániť aplikáciu na zdieľanie videí „pri najbližšej príležitosti“ a do 15. marca. „Od 15. marca sa zariadenia s nainštalovanou aplikáciou budú považovať za nevyhovujúce firemnému prostrediu,“ uvádza sa v e-maile.

Je pravdepodobné, že aj ostatné inštitúcie Európskej únie vrátane Rady a Parlamentu časom zakážu čínsku aplikáciu, hoci najmä Parlamentu môže trvať oveľa dlhšie, kým takúto politiku zavedie.

Západné vlády sú čoraz viac znepokojené dôkazmi, že čínske technologické spoločnosti pomáhajú komunistickej strane a jej spravodajským agentúram zbierať obrovské množstvo údajov po celom svete – s osobitným zameraním na dôležité politické a bezpečnostné zariadenia.

Pripomeňme, že holandská vláda dala pokyn svojim špeciálnym službám, aby preskúmali riziká používania aplikácie TikTok na vládnych telefónoch.

Administratíva Snemovne reprezentantov Kongresu USA po Senáte zakázala používanie TikToku na pracovných zariadeniach.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA