Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Počet obetí leteckého nešťastia pri Charkove stúpol na 23

Zverejnené:

Upravené: 28. januára 2021 o 9:48

213

unnamed aad

REKLAMA

27. september 2020 08:00 SITA, redakcia

KYJEV 26. septembra (SITA/AFP) – Počet obetí, ktoré zahynuli pri piatkovej večernej havárii lietadla ukrajinského letectva neďaleko Charkova na východe krajiny, stúpol na 23. Na palube sa nachádzalo 27 osôb – dvadsať študentov charkovskej Národnej leteckej univerzity a sedem členov posádky. Dvaja ľudia utrpeli ťažké zranenia a po zvyšnej dvojici nezvestných naďalej pátrajú.

Stroj Antonov-26 sa zrútil okolo 20:50 miestneho času (19:50 SEČ) dva kilometre od vojenskej leteckej základne Čugujev. Námestník ukrajinského ministra vnútra Anton Geraščenko uviedol, že príčinu nešťastia stále vyšetrujú.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij opísal nehodu ako „strašnú tragédiu“ a uviedol, že v sobotu odcestuje do Charkovského regiónu. „Urgentne vytvárame komisiu na vyšetrovanie všetkých okolností a príčin tragédie,“ napísal na Facebooku.

Podľa Ukrajinskej bezpečnostnej služby išlo o cvičný let, do riadenia lietadla sa však nezapojili študenti charkovskej leteckej školy. Vo vyhlásení sa uvádza, že pilot nahlásil poruchu jedného z motorov a o sedem minút neskôr sa lietadlo zrútilo na zem.

Ukrajinský minister obrany Andrij Taran uviedol, že „lietadlo sa pravdepodobne zachytilo krídlom o zem“ a následne vzplanulo. Hasičom sa podarilo požiar uhasiť približne po hodine.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA