Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Počet ruských úderov na východe v nedeľu presiahol číslo 400, tvrdí Zelenskyj

Zverejnené:

Upravené: 21. novembra 2022 o 10:24

218

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Počet ruských útokov na Ukrajine je stále výnimočne vysoký, uviedol prezident krajiny Volodymyr Zelenskyj. 

Počas nedele podľa neho vykonala ruská armáda na východe Ukrajiny takmer 400 delostreleckých úderov. Uviedol to vo svojom pravidelnom večernom vyhlásení. Najintenzívnejšie boje sa podľa Zelenského aj naďalej vedú v Doneckej oblasti.

„Najtvrdšie boje sa naďalej odohrávajú v Doneckej oblasti. Hoci v nedeľu bolo vzhľadom k horšiemu počasiu zaznamenaných menej ruských útokov, ich počet zostáva stále extrémne vysoký,“ vyhlásil Zelenskyj„V Luhanskej oblasti sa pomaly posúvame dopredu,“ dodal.

Ruské jednotky sa tento mesiac stiahli z juhukrajinského mesta Cherson a niektoré z nich sa presunuli do východnej Doneckej a Luhanskej oblasti, aby tam posilnili ruské pozície.

Ruské ministerstvo obrany v nedeľu oznámilo, že v sobotu bolo v Doneckej oblasti na južnej frontovej línii zabitých až 50 ukrajinských vojakov a rovnaký počet ich padol na iných miestach.

Kyjev zase v sobotu uviedol, že pri delostreleckom útoku zahynulo na juhu Ukrajiny asi 60 ruských vojakov. Tvrdenie znepriatelených strán nebolo možné nezávisle overiť, napísala agentúra Reuters.

Pokračujú ruské údery na civilné obyvateľstvo

Zástupca šéfa ukrajinskej prezidentskej kancelárie Kyrylo Tymošenko v nedeľu neskoro večer na sociálnej sieti Telegram napísal , že ruské sily v Chersonskej oblasti zasiahli paľbou obytnú budovu. „Pod troskami môžu byť ľudia. Na mieste pracujú záchranári,“ dodal.

Zranenie utrpel aj sedemdesiatosemročný muž v meste Nikopol v Dnepropetrovskej oblasti, ktorého ruské údery zasiahli z noci na pondelok. Uviedol to gubernátor oblasti Valentyn Rezničenko. Útok v meste tiež poškodil niekoľko súkromných domov a automobilov.

Pri streľbe v gay klube v Colorade zahynulo päť ľudí

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA