Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Polícia zadržala podozrivého z požiaru v ruskom klube, bojoval na Ukrajine

Zverejnené:

Upravené: 6. novembra 2022 o 18:55

205

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Ruská polícia už zadržala údajného vinníka požiaru v bare Polygon v ruskej Kostrome. Podľa ruskojazyčných webov sa jedná o dvadsaťtriročného Stanislava Jonkina, vojaka, ktorý slúžil v Luhanskej oblasti na Ukrajine. Muž sa k činu priznal, rodinní príslušníci však jeho vinu popierajú.

Podľa spravodajského webu Meduza už polícia v súvislosti s požiarom vzala do väzby dve osoby. Dvadsaťtriročný muž, ktorý údajne použil pyrotechniku, kvôli ktorej požiar vznikol, čelí obvineniu zo spôsobenia smrti z nedbanlivosti. Podľa ruských médií ide o Stanislava Jonkina. V auguste sa vrátil z bojov na Ukrajine, kde bol zranený, a prišiel do Kostromy na lekárske vyšetrenie.

Známi Stanislava Jonkina sa však domnievajú, že sa mladík na smrtiacom požiari v Kostrome nepodieľal, a to dokonca aj potom, čo vinu priznal. „Stas by neublížil ani muche. Keď sa dobrovoľne prihlásil na špeciálnu operáciu, ani som sa nedivil! Vždy chcel pomáhať ľuďom,“ uviedol pre server ngs.ru jeden z jeho blízkych.

Druhou osobou vo väzbe je riaditeľka spoločnosti Empire Natalja Belenogovová, ktorá klub prevádzkuje. Tá je podozrivá z poskytovania služieb aj napriek nevyhovujúcim bezpečnostným opatreniam. Po požiari totiž vyšetrovatelia zistili, že došlo k porušeniu právnych predpisov o požiarnej bezpečnosti. Všetky evakuačné východy z vnútorných priestorov klubu boli uzavreté.

Majiteľom klubu Polygon je politik strany Jednotné Rusko Ichtijar Mirzojev. Ten už vyjadril sústrasť priateľom i rodine obetí, a sľúbil im „finančnú aj inú podporu“.

„Ak na tragédiu nesie čo i len malý podiel viny majiteľ podniku, poslanec Kostromskej oblastnej dumy za stranu Jednotné Rusko Ichtijar Mirzojev, mal by byť nielen hnaný na zodpovednosť, ale tiež zbavený mandátu a vylúčený zo strany,“ napísal potom na svojom Telegrame šéf výboru Štátnej dumy pre informačnú politiku Alexander Khinštein.

Požiar v podniku Polygon prepukol v sobotu okolo o 02:30 miestneho času (00:30 SEČ) a rozšíril sa na plochu 3 500 metrov štvorcových. Uhasiť sa ho podarilo až zhruba po piatich hodinách. Strecha klubu sa úplne zrútila.

Okolo 250 ľudí sa podarilo evakuovať, trinásť ľudí však zomrelo. Na 7. november bol v kraji vyhlásený smútok za zosnulých.

Záporožská jadrová elektráreň bola opäť pripojená k vonkajšej sieti

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA