Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Turecko navrhuje predĺžiť „obilný koridor“ o ďalší rok

Zverejnené:

Upravené: 7. novembra 2022 o 20:02

258

Zdroj: f5haber.com

REKLAMA

Globalnews

Turecký minister obrany Hulusi Akar uviedol, že Ankara navrhne predĺženie iniciatívy pre čiernomorské zrno („dohoda o obilí“) o ďalší rok – do novembra 2023. Informuje o tom CNN Turk.

„Povedali sme, že konflikt je oddelený, humanitárne podmienky sú oddelené. Ukrajina poskytla Rusku písomnú záruku prostredníctvom Turecka. Ponúkneme predĺženie dohody o ďalší rok,“ uviedol v pondelok Akar.

Kremeľ predtým uviedol, že napriek návratu Ruskej federácie k „dohode o obilí“, rozhodnutie o tom, či sa v novembri predĺži, ešte nebolo prijaté.

Polícia zadržala podozrivého z požiaru v ruskom klube, bojoval na Ukrajine

Ako viete, 2. novembra Rusko zmenilo názor a vrátilo sa k „dohode o obilí“, účasti, na ktorej Moskva „pozastavila“ po útoku na lode čiernomorskej flotily Ruskej federácie.

Ministerstvo obrany okupantov uviedlo, že Rusko dostalo od Ukrajiny „písomné záruky“ o nepoužívaní obilného koridoru na vedenie nepriateľských akcií proti Ruskej federácii.

Ministerstvo zahraničných vecí Ukrajiny poprelo Putinovo vyhlásenie, že Ukrajina údajne prijala niektoré nové záväzky na splnenie „dohody o obilí“.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA