Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Pri ostreľovaní ukrajinskej vojenskej základne zahynulo 70 vojakov

Zverejnené:

Upravené: 1. marca 2022 o 9:56

1046

zdroj: eurorespekt.sk

REKLAMA

GLOBALNEWS

Ruskí vojaci postúpili už k predmestiam mesta Cherson.

Pri ostreľovaní ukrajinskej vojenskej základne v meste Ochtyrka ležiacom na severovýchode Ukrajiny zahynulo podľa miestneho gubernátora viac ako 70 ukrajinských vojakov, informuje iDNES.cz.

Gubernátor Sumskej oblasti Dmytro Žyvyckyj to uviedol v príspevku na sociálnej sieti Telegram, citovala ho televízia Sky News. Žyvyckyj napísal, že delostrelecká paľba zasiahla zmienenú základňu, pričom zahynulo približne 70 ukrajinských vojakov. Na mieste podľa neho zasahuje ukrajinská pohotovostná služba a dobrovoľníci a z trosiek vynášajú mŕtve telá.

Dodal, že straty utrpela aj ruská armáda, pričom telá mnohých ruských vojakov odvážajú pracovníci Červeného kríža. Na Telegrame zároveň zverejnil fotografie zasiahnutej a značne poškodenej základne.

Zelenskyj vyzval na globálny zákaz prístupu Ruska na letiská a do prístavov

Ruskí vojaci postúpili už k predmestiam mesta Cherson ležiaceho na juhu Ukrajiny, kde zriaďujú kontrolné stanovištia. V utorok o tom informovala agentúra AFP s odvolaním sa na tamojšieho starostu.

„Ruská armáda zriaďuje kontrolné stanovištia na vstupoch do Chersonu,“ uviedol starosta Ihor Kolychajev na Facebooku. „Cherson bol a zostane ukrajinský,“ dodal.

Ruské pozemné jednotky minulý týždeň vo štvrtok vstúpili na južnú Ukrajinu z územia polostrova Krym, ktorý Moskva anektovala v roku 2014.

Čaputová a ďalší prezidenti vyzvali na rýchle prijatie Ukrajiny do EÚ

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA