Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Pri streľbe v bare v strednom Mexiku zomrelo najmenej 12 ľudí. Motív útočníkov zatiaľ nie je známy

Zverejnené:

Upravené: 20. októbra 2022 o 20:52

235

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Neznámi útočníci začali v sobotu večer strieľať a zabili najmenej 12 ľudí v bare, šesť žien a šesť mužov, v meste Irapuato v strednom Mexiku, napísala v nedeľu agentúra Reuters. 

Ich motív nie je známy, miestne bezpečnostné zložky sa ich v noci (ráno Stredoeurópskeho letného času) snažili prenasledovať. Traja ľudia utrpeli zranenie.

Útok sa stal na juhu mesta v štvrti Lupita. Irapuato sa nachádza v štáte Guanajuato, ktorý je významným priemyselným centrom, napríklad vďaka produkcii automobilov, ale aj dejiskom stretov drogových gangov. Sobotná streľba je už druhou v tomto štáte za posledný mesiac.

Musk bude ďalej platiť internetové služby na Ukrajine

Prezident Andrés Manuel López Obrador sa v roku 2018 zaviazal, že zníži úroveň násilia spôsobeného gangmi v krajine. Hoci počet vrážd v roku 2022 klesol, obdobie súčasného prezidenta zostáva najnásilnejším v modernej histórii Mexika.

Dolná komora mexického parlamentu vo štvrtok schválila ústavnú zmenu, ktorá predlžuje pôsobenie armády pri zaisťovaní bezpečnosti v uliciach až do roku 2028. Túto úlohu vykonáva armáda už roky v rámci boja vlády proti zločineckým gangom, v ktorom tak výrazne pomáha miestnej polícii.

Predĺženie úlohy armády pri zaisťovaní bezpečnosti kritizujú ľudskoprávne organizácie, ktoré to označujú za militarizáciu krajiny a poukazujú na prípady údajného porušovania ľudských práv zo strany príslušníkov armády.

V krajnom prípade si Čína vyhradzuje právo použiť silu, povedal hovorca na Taiwane

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA