Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

V krajnom prípade si Čína vyhradzuje právo použiť silu, povedal hovorca na Taiwane

Zverejnené:

Upravené: 20. októbra 2022 o 20:53

287

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Čína si vyhradzuje právo použiť proti Taiwane v krajnom prípade a pri závažných okolnostiach silu. Prvou voľbou je pre ňu ale mierové znovuzjednotenie. V sobotu to podľa agentúry Reuters povedal hovorca Komunistickej strany Číny.

Znovusjednotenie Číny a Taiwanu je podľa neho v záujme všetkých, vrátane taiwanských obyvateľov, povedal hovorca na tlačovej konferencii v Pekingu. Konala sa deň pred začatím zjazdu vládnucej strany.

Čína považuje Taiwan za svoju súčasť a hrozí mu vojenským zásahom v prípade, že by vyhlásil nezávislosť. Taiwan napriek tomu funguje od roku 1949 de facto nezávisle, má vlastnú vládu a demokratické zriadenie.

Musk bude ďalej platiť internetové služby na Ukrajine

V nedeľu sa začne v Pekingu týždeň trvajúci zjazd Komunistickej strany Číny, na ktorom bude pravdepodobne na tretie funkčné obdobie vo funkcii prezident Si Ťin-Pching. Čínski prezidenti sú v úrade päť rokov.

Hovorca strany v sobotu znovu hájil takzvanú politiku nulového covidu a s ňou spojené prísne opatrenia, vrátane uzatvárania miliónov ľudí do karantén pri výskyte minimálneho počtu nakazených. V krajine podľa neho žije mnoho starých ľudí a rôzne jej časti sú nerovnomerne rozvinuté.

„Reakcia na chorobu covid-19, akú Čína zvolila, sa ukázala byť čo sa týka nákladov najužitočnejšia,“ tvrdí hovorca. Podľa agentúry DPA však sľúbil lepšiu koordináciu epidemických opatrení a sociálnej a hospodárskej politiky.

Putin chce Ukrajine ponúknuť pauzu, aby sa pripravila na novú ofenzívu

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA