Sociálne siete

ZAHRANIČIE

PUTIN: Hypersonické strely dostane ruské námorníctvo začiatkom roka 2022

Zverejnené:

Upravené: 5. novembra 2021 o 15:08

656

Zdroj: Wallpaperacess

REKLAMA

Zdroj: Globalnews, Reuters

Moskva čoskoro ukončí ich testovanie, uviedol Putin podľa agentúry Reuters.

Ruské námorníctvo začiatkom budúceho roka dostane prvé riadené nadzvukové strely Zirkón. Moskva čoskoro  totiž ukončí ich testovanie. Stredajšie vyjadrenie ruského prezidenta Putina citovala agentúra Reuters.

„Teraz je obzvlášť dôležité vyvinúť a implementovať technológie potrebné na vytvorenie nových hypersonických zbraňových systémov, vysokovýkonných laserov a robotických systémov, ktoré budú schopné efektívne čeliť potenciálnym vojenským hrozbám, čo znamená, že ešte viac posilnia bezpečnosť našej krajiny,“ tvrdí Putin.

Veliteľ Talibanu zomrel po útoku na nemocnicu. Prihlásil sa Islamský štát

Dodal, že pri testovaní raketa úspešne zasiahla námorné aj pozemné ciele pri odpálení sponad aj spod hladiny mora.

Ruská armáda otestovala v uplynulých dvoch rokoch už niekoľkokrát hypersonickú raketu Zirkón. Začiatkom októbra Rusko informovalo, že Zirkón po prvý raz úspešne odpálili z ponorky.

V roku 2018 Putin prvýkrát odhalil existenciu tejto novovyvíjanej zbrane. Táto strela, ktorá môže až najmenej päťnásobne prekonať rýchlosť zvuku, by podľa neho mala byť schopná zasiahnuť ciele na zemi aj na mori až do vzdialenosti tisíc kilometrov.

Americký Pentagón uviedol, že chce, aby zbrojárske firmy znížili náklady na výrobu hypersonických zbraní, keďže výroba jednej takejto strely stojí v súčasnosti desiatky miliónov dolárov, pripomenuli Reuters.

Biden zaspal na summite, Trump reaguje: Ani on to nedokázal počúvať!

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA