Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Tarantino predáva 7 nezverejnených scén z filmu Pulp Fiction

Zverejnené:

Upravené: 4. novembra 2021 o 17:30

944

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Filmový režisér Quentin Tarantino oznámil, že sa chystá predať sedem nezverejnených scén z legendárneho filmu Pulp Fiction.

Ku každej z nich budú priložené úryvky z pôvodného scenára filmu, ktoré odhaľujú ďalšie tajomstvá z natáčania. Informuje o tom CNN.

Tarantino bude scény predávať formou NFT, teda nezameniteľných tokenov. Ponúkne ich v dražbách na internetovom trhu s NFT OpenSea. Presný dátum zatiaľ nepoznáme, no podľa Tarantina by prvá scéna mohla byť ponúknutá približne za mesiac.

„Som nadšený, že môžem fanúšikom tieto exkluzívne scény ponúknuť,“ uviedol režisér. Priblížil dokonca aj zaujímavosti z pôvodného scenára. „Napríklad postava, ktorú hrá John Travolta, Vincent – ​​sa pôvodne nevolala Vincent,“ povedal Tarantino na konferencii o NFT v New Yorku. „Všetky pravopisné chyby, divné náčrty alebo poznámky ktoré som sám sebe písal – to všetko tam je,“ dodal.

Pasy Sulíkovej delegácie sa objavili na internete. Stiahnuť si ich mohol každý

NFT scény budú postavené na blockchain technológii Secret Network, ktorá má zaručiť, že sa k ich obsahu nikto neoprávnený nedostane. „Keď ich dostanete, sú vaše,“ povedal Tarantino. Každý, kto si niektorú zo scén kúpi, sa bude môcť podľa režiséra slobodne rozhodnúť, či si ju nechá pre seba alebo sa o ňu podelí so svetom.

Nezameniteľné tokeny sú elektronické identifikátory, ktoré pomocou technológie blockchain potvrdzujú, že je digitálny predmet autentický. V umeleckom svete sú čím ďalej populárnejšie, pretože umožňujú permanentné potvrdenie pravosti digitálneho diela, nehľadiac na množstvo jeho kópií alebo stiahnutí, podotýka CNN. Takto sa dajú vydražiť videá, tweety alebo obrázky.

Prečítajte si tiež: Alec Baldwin prechádza peklom, Jeho žena ma o neho strach

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA