Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Putin: Rusko musí zrýchliť rozhodovanie o svojich akciách na Ukrajine

Zverejnené:

Upravené: 26. októbra 2022 o 11:12

346

zdroj: YouTube

REKLAMA

GLOBALNEWS

Rusko musí zrýchliť spôsob, akým prijíma rozhodnutia týkajúce sa svojich vojenských akcií na Ukrajine. 

Prezident Vladimír Putin to dnes povedal ruskej koordinačnej rade na zabezpečenie potrieb „špeciálnej vojenskej operácie“, ako Moskva označuje svoju pokračujúcu agresiu voči Ukrajine. Informovala o tom ruská agentúra TASS. Ďalší členovia rady sľúbili posilniť bezpečnosť prihraničných regiónov a zlepšiť zásobovanie armády.

Putin na prvom zasadnutí vládnej koordinačnej rady tiež uviedol, že administratívne postupy v Rusku by mali byť „aktualizované a zdokonalené“ v reakcii na protiruské sankcie a potreby vojenskej operácie na Ukrajine. Podľa agentúry Reuters tiež vyzval vládne štruktúry a regióny, aby svoje úsilie lepšie koordinovali.

„Sám život nás tlačí k tomu, aby sme sa na všetku túto prácu pozreli zblízka a vypracovali spoločné prístupy k aktualizácii všetkého, čo súvisí s tým, čomu sa hovorí ‚správa‘ v najširšom slova zmysle,“ citoval TASS hlavu ruského štátu.

Vznik koordinačnej rady ohlásil Putin minulý týždeň v televíznom prejave. Orgán má pod vedením premiéra Michaila Mišustina spolupracovať s ruskými regiónmi na posilnení vojnového úsilia Moskvy na Ukrajine.

V súvislosti s mobilizáciou vyhlásenou v septembri čelili ruské úrady nebývalej kritike za množstvo zdokumentovaných prehmatov a celkovo chaotický prístup. Putin čiastkové chyby pripustil a vyzval na ich nápravu.

Predseda rady Mišustin uviedol, že je potrebné zvýšiť výrobu ochranného vybavenia pre ruských vojakov. „Je potrebné zapojiť všetky kapacity ľahkého priemyslu, vrátane malých podnikov, do výroby vojenského materiálu (…) Musíme zabezpečiť, aby našim obrancom nechýbalo vybavenie,“ uviedol podľa Reuters premiér v súvislosti so sťažnosťami, že si mnohí vojaci musia kupovať vlastné vybavenie, pretože v armádnych zásobách ho nie je dostatok, alebo úplne chýba.

Ruské vedenie chce tiež posilniť jednotky v oblastiach hraničiacich s Ukrajinou. Týkať by sa to podľa moskovského starostu Sergeja Sobjanina malo okrem iného mesta Belgorod, ktoré v minulosti opakovane čelilo ostreľovaniu, z ktorého Moskva viní Ukrajinu. Sobjanina menoval Putin v rámci rady koordinátorom pre regióny, pripomína agentúra DPA.

Rusko by urobilo vážnu chybu, ak by na Ukrajine použilo jadrovú zbraň, tvrdí Biden

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA