Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Ruské médiá „našli“ ruského ministra obrany Šojgua

Zverejnené:

Upravené: 28. marca 2022 o 9:20

696

Zdroj: Sputnik

REKLAMA

Globalnews

Ruské médiá informovali, že ruský prezident Vladimir Putin sa stretol so stálymi členmi Ruskej bezpečnostnej rady, na ktorom sa zúčastnil aj minister obrany Sergej Šojgu, ktorý sa na verejnosti neobjavil od 11. marca.

Ruská propagandistická publikácia cituje tlačového tajomníka hlavy štátu Dmitrija Peskova:

„Boli prítomní Mišustin, Matvienko, Volodin, Medvedev, Patrušev, Kolokoľcev, Lavrov, Šojgu, Bortnikov, Naryškin a Sergej Ivanov.“

Podľa Peskova minister obrany Ruskej federácie „informoval o pokroku špeciálnej vojenskej operácie, poskytovaní humanitárnej pomoci, bezpečnosti a obnove životne dôležitej infraštruktúry na oslobodených územiach“.

„Podrobná konverzácia bola o procese rokovaní s Ukrajinou. Ľútosť bola vyjadrená v súvislosti s pomalosťou ukrajinskej strany,“ uviedol Putinov tlačový tajomník.

Ruské ministerstvo obrany vo štvrtok informovalo ruských novinárov, že generál sergej Šojgu usporiadal stretnutie o implementácii príkazu na obranu štátu.

Vesti 24 odvysielala 30-sekundové video z Bezpečnostnej rady za účasti Vladimira Putina. Po prvý raz za posledných 13 dní sa tu objavil minister obrany Sergej Šojgu. Jeho vzhľadu v ráme predchádzali problémy s fotoaparátom.

Biden priletel do Bruselu, zúčastní sa summitov NATO aj Európskej únie

Kamera buď nebola nainštalovaná, alebo nebola správne nakonfigurovaná a môžete vidieť, ako sa s ňou manipuluje priamo počas vysielania, poznamenáva Meduza.

Šojgu sám upravuje svoju kravatu vo videu, ako to zvyčajne robí osoba, ktorá nemala čas dať sa do poriadku.

Video trvá len 30 sekúnd, nie je na ňom žiadny zvuk. Na obrazovke pred Putinom sú členovia Bezpečnostnej rady, v ľavom hornom rohu od prezidenta pravdepodobne Sergej Šojgu.

V poslednej sekunde videa môžete vidieť, ako sa v okne s vysielaním Šojgu opäť objavuje tmavá obrazovka a zdá sa, že minister zo stretnutia zmizne.

Kvôli tomuto videu Vesti 24 prerušila vysielanie.

NATO poskytne Ukrajine vybavenie na obranu proti chemickým, biologickým a jadrovým hrozbám

Tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov vysvetlil neprítomnosť šéfa ruského ministerstva obrany Sergeja Šojgu v mediálnom priestore tým, že „teraz má veľa starostí“.

Peskov na otázku, ako komentovať správy publikácie „Agentúra“ o údajných zdravotných problémoch ruského ministra, povedal: „Nie je potrebné počúvať publikáciu „Agentúra“ a odporučil, aby sa obrátil na ministerstvo obrany Ruskej federácie.“

V noci z 24. februára 2022 Ruská federácia zákerne zasiahla Ukrajinu z územia Bieloruska a začala pohyb vojakov vo viacerých smeroch hranice. Putin to nazval „špeciálnou operáciou“, ktorej konečným cieľom bolo, ktorého konečný cieľ ruské vedenie spočiatku falošne formulovalo ako „pomoc L/DĽR“ a potom ako „oslobodenie Ukrajiny od (neznámych) nacistov“.

Neskôr Ruská federácia začala vyjadrovať „obavy“, že Ukrajina s podporou Spojených štátov údajne vyvíja „etnicky orientované biologické zbrane“ a dokonca aj „jadrové zbrane“.

Rusko porušuje pravidlá vojny ostreľovaním civilnej infraštruktúry a zabíja ukrajinských civilistov.

Stoltenberg si chce predĺžiť svoj mandát generálneho tajomníka NATO o rok

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA