Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Spojené štáty po prvýkrát nevylúčili možnosť zásobovania Ukrajiny stíhačkami

Zverejnené:

Upravené: 23. júla 2022 o 10:06

493

Zdroj: time8.in

REKLAMA

Globalnews

Koordinátor Národnej bezpečnostnej rady USA pre strategickú komunikáciu John Kirby uviedol, že Pentagón začal predbežné hodnotenie možnosti presunu stíhačiek na Ukrajinu.

Kirby to povedal v piatok na uzavretom brífingu pre médiá.

Podľa neho ministerstvo obrany USA vykonáva „určité predbežné posúdenie uskutočniteľnosti potenciálneho poskytnutia stíhačiek Ukrajine“. Hovorca Bieleho domu zároveň varoval, že sa to nestane rýchlo vzhľadom na to, aké ťažké je tieto lietadlá ovládať a udržiavať.

„Integrácia a ovládanie akéhokoľvek lietadla, najmä pokročilej stíhačky, je zložitá vec,“ dodal Kirby.

Komentoval otázku načasovania poskytnutia stíhačiek Ukrajine a zdôraznil, že hovoríme len o predbežnom hodnotení a „to sa v blízkej budúcnosti nestane“.

Musk povedal, kedy začnú predávať pickupy Cybertruck od Tesly

Pripomeňme, že predtým Spojené štáty kategoricky odmietli možnosť poskytnúť Ukrajine západné lietadlá so zameraním na hľadanie sovietskeho letectva.

Predtým vyšlo najavo, že Spojené štáty a spojenci začínajú skúmať možnosť výcviku ukrajinských pilotov ako súčasť dlhodobého úsilia potenciálne pomôcť Kyjevu vytvoriť obnovené letectvo.

Toto sa stalo známym niekoľko dní po tom, čo zákonodarcovia v Snemovni reprezentantov podporili rozhodnutie, ktoré, ak prekoná ďalšie prekážky, umožní pridelenie 100 miliónov dolárovna výcvik ukrajinských pilotov a technikov amerických bojových lietadiel.

Zelenskyj odvolal šéfov tajnej služby a prokuratúry, časť ľudí pracuje pre Rusov

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA