Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Zelenskyj poďakoval Tokajevovi za to, že neuznal „LDNR“

Zverejnené:

Upravené: 23. júla 2022 o 15:20

299

Zdroj: Nettavisen

REKLAMA

Globalnews

Prezident Volodymyr Zelenskyj poďakoval prezidentovi Kazachstanu Kassimovi-Jomartovi Tokajevovi za neuznanie okupovaných území „LDNR“.

„Mal som telefonický rozhovor s prezidentom Kazachstanu Tokajevom. Poďakoval sa za principiálnu podporu územnej celistvosti Ukrajiny, neuznanie tzv. „LPR“, „DPR“. Diskutovali sme o konkrétnych projektoch spolupráce v oblasti ekonomiky, energetiky a digitalizácie. Vymenili sme si blahoželanie k 30. výročiu diplomatických vzťahov medzi Ukrajinou a Kazachstanom,“ povedal Zelenskyj.

15. júna Tokajev v priamom prenose ruského propagandistického kanála „Rusko 24“ uviedol, že Kazachstan nepomôže Rusku obísť sankcie, a tiež sa rozhorčil nad skutočnosťou, že niektorí ruskí politici vedú agresívnu rétoriku proti Kazachstanu.

Zelenskyj odvolal šéfov tajnej služby a prokuratúry, časť ľudí pracuje pre Rusov

Kazašský prezident Kassim-Jomart Tokajev osobne za ruského prezidenta Vladimíra Putina povedal, že neuznáva „kvázi štátne formácie“ na Donbase.

Kazašský prezident Kassim-Jomart Tokajev nariadil vláde, aby diverzifikovala trasy dodávok ropy obchádzajúce Rusko po tom, čo ruský súd nariadil konzorciu kaspických plynovodov pozastaviť prevádzku na 30 dní.

Musk povedal, kedy začnú predávať pickupy Cybertruck od Tesly

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA