Sociálne siete

ZAHRANIČIE

UKRAJINA: Účelom ruskej útočnej vojenskej operácie je zničenie ukrajinského štátu

Zverejnené:

Upravené: 24. februára 2022 o 9:13

275

zdroj: Aljazeera.com

REKLAMA

GLOBALNEWS

Účelom ruskej útočnej vojenskej operácie je zničenie ukrajinského štátu, uviedol ukrajinský rezort diplomacie vo vyhlásení k ruskému útoku.

Denník N priniesol celé vyhlásenie ukrajinskej strany k dnešným útokom ruských vojsk, ktoré zaútočili na Ukrajinu naprieč celou krajinou, vrátane hlavného mesta Kyjev:

Prezident Ruskej federácie Vladimir Putin oznámil začiatok novej vlny agresie proti Ukrajine.

Účelom ruskej útočnej vojenskej operácie je zničenie ukrajinského štátu, násilné zabratie ukrajinského územia a zavedenie okupačnej kontroly.

Ruské jednotky útočia na mierové ukrajinské miesta z rôznych smerov vrátane dočasne okupovaného Donbasu a Krymu, ako aj zo severovýchodnej oblasti.

Ide o vojnový akt, útok na suverenitu a územnú celistvosť Ukrajiny, hrubé porušenie Charty OSN a základných noriem a princípov medzinárodného práva.

Ukrajina aktivovala svoje právo na sebaobranu v súlade s medzinárodným právom.

Bojový duch ukrajinskej armády je vysoký, naši obrancovia sú pripravení odraziť agresorský štát a urobia všetko, čo je v ich silách, aby ubránili ukrajinskú zem.

Ukrajina vyzýva medzinárodné spoločenstvo, aby okamžite konalo. Len zjednotené a rozhodné kroky môžu zastaviť agresiu Vladimira Putina proti Ukrajine.

Naši partneri musia okamžite aktivovať balík nových sankcií. Vyzývame aj spriatelené hlavné mestá, aby pokračovali v posilňovaní obranyschopnosti nášho štátu poskytovaním zbraní a vojenského zariadenia.

Od našej spoločnej reakcie teraz závisí nielen život a bezpečnosť ukrajinských občanov, ale aj bezpečnosť občanov celej Európy a budúcnosť svetového poriadku.

Ukrajina povoláva do služby vojakov v zálohe, na stole je aj výnimočný stav

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA