Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Twitter zablokoval účet republikánskej poslankyne, dôvod je šírenie dezinformácií o covide

Zverejnené:

Upravené: 4. januára 2022 o 11:06

576

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Twitter v nedeľu natrvalo zablokoval osobný účet republikánskej poslankyne Marjorie Taylorovej Greeneovej za opakované porušovanie pravidiel týkajúcich sa šírenia dezinformácií o covide-19.

Účet Taylorovej Greeneovej zablokoval Twitter v minulom roku už niekoľkokrát, pretože systém umelej inteligencie v jej príspevkoch rozpoznal natoľko zavádzajúce informácie, že by mohli uškodiť ľuďom, ktorí si ich prečítajú.

Trvalý zákaz sa vzťahuje iba na súkromný účet političky @mtgreenee, jej oficiálneho účtu @RepMTG sa netýka.

HOLANDSKO: 10 000 ľudí protestovalo proti opatreniam, zasahovať musela polícia

Poslankyňa Snemovne reprezentantov, ktorá patrí k najkonzervatívnejšiemu a krídlu republikánov, mala svoj súkromný účet na Twitteri minulý rok v júli zablokovaný na jeden týždeň. Vtedy tvrdila, že koronavírus „nie je nebezpečný pre ľudí, ktorí nie sú obézni a ktorí ešte nemajú 65 rokov“.

Agentúra AP uvádza, že podľa amerického Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) zomrelo v Spojených štátoch v súvislosti s covidom-19 skoro štvrť milióna ľudí mladších ako 65 rokov. Od začiatku pandémie v USA zomrelo asi 825.870 pacientov s koronavírusom.

Taylorová Greeneová označila politiku Twitteru za „útok na slobodu slova v komunistickom štýle“. V jej dnešnom vyhlásení uviedla, že „Twitter je nepriateľom Ameriky“.

Vandali vo Francúzsku na silvestra zapálili 874 áut, nie je to však prvý krát

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA