Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Z Doneckej a Luhanskej oblasti Ukrajiny už evakuovali viac ako 60-tisíc ľudí

Zverejnené:

Upravené: 21. februára 2022 o 15:27

729

ilustračné foto, zdroj: aljazeera.com

REKLAMA

GLOBALNEWS

Z oblastí na východe Ukrajiny, ktoré sú pod kontrolou proruských separatistov, už do Ruska evakuovali viac ako 60-tisíc ľudí. Uviedol to ruský minister pre mimoriadne situácie Alexander Čuprijan, ktorý je v Rostovskej oblasti pri hraniciach s Ukrajinou, informuje BBC.

Podľa Čuprijanových slov hranice do Ruska prekročilo približne 61-tisíc ľudí a dodal, že deväť vlakov s evakuovanými ľuďmi bolo vypravených do iných častí Ruska. Do Rostovskej oblasti ho vyslal ruský prezident Vladimir Putin, aby tam zriadil tábory pre utečencov

Separatistickí lídri Doneckej a Luhanskej oblasti ohlásili evakuáciu státisícov ľudí do Ruska po vyhlásení, že muži vo veku, v ktorom sú bojaschopní, sú mobilizovaní.

Šéf Doneckej ľudovej republiky Denis Pušilin sa podľa ruských tlačových agentúr v piatok stretol s odchádzajúcimi civilistami. „Dúfam, že to nebude na dlho,“ povedal. „Bezpečnosť je však najdôležitejšia,“ dodal.

USA evakuáciu civilného obyvateľstva odsúdili a označili to za cynický pokus o odpútanie pozornosti od blížiacej sa ruskej invázie na Ukrajinu.

Vojenské cvičenia Ruska a Bieloruska, ktoré sa mali dnes skončiť, pokračujú

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA