Sociálne siete

ZAHRANIČIE

Zelenskyj žiada nové sankcie za „okupáciu rubľa“ na juhu Ukrajiny

Zverejnené:

Upravené: 18. apríla 2022 o 13:31

423

Zdroj: reseauinternational.com

REKLAMA

Globalnews

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyzval partnerov, aby plne pokryli ruský bankový a finančný systém sankciami za jeho kroky v regiónoch Cherson a Zaporizhia na Ukrajine. Informoval o tom portál Ukrajinská Pravda.

„Demokratický svet musí reagovať na to, čo robia okupanti na juhu nášho štátu, v regiónoch Cherson a Záporožie. Stavajú sa tu mučiarne domy, unášajú sa zástupcovia miestnych orgánov a všetci, ktorí sú považovaní za viditeľných pre miestne komunity. Vydierajú učiteľov, kradnú peniaze zamerané na vyplácanie dôchodkov, blokujú a kradnú humanitárnu pomoc a hladujú ľudí.

Okupanti sa stále snažia odtrhnúť regióny Cherson a Záporožie podľa príkladu takzvaných „DPR“ a „LPR“, preniesť toto územie do rubeľovej zóny a podriadiť ho administratívnemu stroju Ruska.

Zelenskyj naznačil približné načasovanie vstupu Ukrajiny do EÚ

To všetko si vyžaduje väčšiu rýchlosť západných štátov pri príprave nového silného sankčného balíka. Odpoveďou na pokus o okupáciu rubľov v regiónoch Cherson a Zaporizhia by malo byť úplné pokrytie ruského bankového a finančného systému sankciami. Pretože sú súčasťou okupačného stroja.“ povedal Zelenskyj.

Zelenskyj apeloval na obyvateľov juhu, ktorí bojujú proti ruskej okupácii: „Sabotujte rozkazy okupantov, nespolupracujte s nimi, protestujte. Je potrebné vydržať, aby sa Rusku nepodarilo znetvoriť život v iných mestách Ukrajiny, ako v Donecku a Luhansku.“

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA