Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Bundestag vyzval Scholza, aby urýchlene presunul strely na Ukrajinu

Zverejnené:

Upravené: 11. augusta 2023 o 13:44

414

Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Poslanci nemeckého Bundestagu vyzvali vládu a osobne kancelára Olafa Scholza, aby čo najskôr poskytli Ukrajine riadené strely dlhého doletu Taurus.

Informovali o tom správy NTV

Podrobnosti: Podľa poslanca CDU Rodericha Kiesewettera, „teraz, keď sa diskusia o Býkovi začala a stále pokračuje, Rusko bude ďalej eskalovať,“ preto verí, „ak naozaj chceme zastaviť túto eskaláciu zo strany Ruskej federácie, musíme využiť všetko, čo stojí v ceste rozšíreniu vojny.“

Zároveň označil za „falošný“ argument, ktorý sa často predkladá proti dodávkam, že by to údajne mohlo viesť k eskalácii vojny, pretože, ako zdôraznil, je to Rusko, kto eskaluje konflikt.

Predsedníčka obranného výboru Bundestagu Marie-Agnes Stracková-Zimmermannová uviedla, že rakety Taurus „Ukrajina naliehavo potrebuje“. Podľa jej názoru je to „v súlade s medzinárodným právom, pretože ak Ukrajina vie, odkiaľ je napadnutá, môže spustiť preventívne údery, aby zastavila útoky (na ňu)“.

„Myslím si, že problém je opäť v kancelárii kancelára (Scholza), kde sa snažia zabrániť tomu, aby táto otázka vyšla na povrch,“ uzavrela.

Spolupredsedníčka Scholzovej strany Saskia Eskenová zároveň pripustila, že jej strana „nikdy nemala červené čiary v žiadnej diskusii o transferoch zbraní“, ale poznamenala, že Nemecko „úzko koordinuje svoje kroky so spojencami“.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA