Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Zelenskyj diskutoval s predsedom vlády Holandska o posilnení protivzdušnej obrany a výcviku na F-16

Zverejnené:

Upravené: 8. augusta 2023 o 13:46

418

Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj mal telefonický rozhovor s holandským premiérom Markom Ruttem.

Rutte oznámil rozhovor so Zelenským na Twitteri, informuje Európska pravda.

Podľa neho „Holandsko bude naďalej podporovať Ukrajinu“ a teraz študuje, „čo ešte môžeme urobiť pre posilnenie ukrajinskej protivzdušnej obrany“.

 

„Jedným zo spôsobov, ako pomáhame, je spolupráca s našimi partnermi pri výcviku ukrajinských pilotov na lietanie so stíhačkami F-16,“ napísal.

Premiér tiež zablahoželal Zelenskému k „úspešnému stretnutiu v Saudskej Arábii v súvislosti s vojnou, kde bolo zastúpené Holandsko“, a zdôraznil, že „je dôležité pokračovať v rozhovoroch o mieri na Ukrajine s touto širokou skupinou krajín“.

„Diskutovali sme aj o vývoji na fronte a nepretržitých, svojvoľných a brutálnych útokoch na ukrajinské civilné ciele a dodávky potravín,“ povedal Rutte.

Predtým bolo oznámené, že vedúci prezidentskej kancelárie Andrij Jermak diskutoval s americkým poradcom pre národnú bezpečnosť Jakeom Sullivanom o posilnení protivzdušnej obrany na juhu Ukrajiny s cieľom chrániť prístavy.

Predtým ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba vyzval F-16, aby vyzbrojila Ukrajinu po ďalšom ruskom raketovom útoku.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA