Sociálne siete

Šport

Legendárny futbalista Ibrahimovič oznámil svoj odchod do dôchodku

Zverejnené:

Upravené: 5. júna 2023 o 16:23

616

large ibrahimovic bf
Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Začiatkom roka 2020 začal Ibrahimovič svoju druhú kariéru v AC Miláno, s tímom vyhral Scudetto v roku 2011 a v minulej sezóne im opäť pomohol získať titul.

V tejto sezóne však hral iba štyrikrát a po sérii zranení nastúpil na jeden zápas za tím Serie A – a strelil jeden gól.

Ibrahimović začal svoju profesionálnu kariéru vo svojom rodnom klube Malmö v roku 1999 a potom sa v roku 2001 presťahoval do Ajaxu, kde v priebehu troch rokov vyhral tri ligové tituly.

V roku 2004 sa presťahoval do Talianska s Juventusom, kde vyhral dva ligové tituly, ale následne bol zbavený tohto titulu kvôli škandálu v Calciopoli.

Švéd však získal ďalšie tri tituly série. A so svojím ďalším klubom, Interom Miláno, predtým, ako sa v roku 2009 presťahoval do Barcelony.

V katalánskom klube strávil Ibrahimovič iba jednu sezónu, vyhral titul majstra La Ligy, potom sa dostal do Milána av roku 2011 sa do neho natrvalo presťahoval.

O rok neskôr však Ibrahimovič podpísal zmluvu s Parížom Saint-Germain, kde strelil 113 gólov v 122 ligových zápasoch a získal štyri trofeje League One.

V júli 2016 podpísal dvojročný kontrakt s Manchestrom United, v ktorom vyhral Ligový pohár a svoj prvý európsky titul, Európsku ligu 2016/2017.

V roku 2018 Ibrahimovič podpísal zmluvu s tímom MLS Los Angeles Galaxy po tom, čo tam strávil dve sezóny pred návratom do AC Miláno.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA