Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Spoločnosť Microsoft zaplatí 20 miliónov dolárov za urovnanie obvinení z porušenia súkromia detí

Zverejnené:

Upravené: 6. júna 2023 o 14:10

407

Zdroj: Microsoft

REKLAMA

Globalnews

Spoločnosť Microsoft zaplatí 20 miliónov dolárov za urovnanie obvinení americkej Federálnej obchodnej komisie (FTC), že spoločnosť nezákonne zhromažďovala osobné informácie detí bez súhlasu rodičov.

Píše o tom agentúra Reuters.

Spoločnosť bola obvinená z porušenia amerického zákona o ochrane súkromia detí online zhromažďovaním osobných informácií od detí, ktoré si predplatili jej herný systém Xbox bez toho, aby o tom informovali svojich rodičov alebo získali ich súhlas, a uchovávaním osobných údajov detí, uviedol regulátor vo vyhlásení.

Príkaz vyžaduje, aby spoločnosť Microsoft podnikla kroky na zlepšenie ochrany osobných údajov detských používateľov systému Xbox. Rozšíri ochranu na vydavateľov hier tretích strán, s ktorými Microsoft zdieľa údaje, uviedol výbor.

Hovorca Microsoftu uviedol, že spoločnosť je odhodlaná príkaz splniť. Dodal, že proces vytvorenia účtu bude aktualizovaný a neschopnosť uložiť údaje nájdené v systéme spoločnosti bude vyriešená.

„Naše navrhované nariadenie uľahčuje rodičom chrániť súkromie svojich detí v Xboxe a obmedzuje informácie, ktoré môže spoločnosť Microsoft zhromažďovať a ukladať o deťoch,“ povedal Samuel Levin, riaditeľ Úradu pre ochranu spotrebiteľa FTC.

Tento krok by mal tiež jasne ukázať, že detské avatary, biometrické údaje a lekárske informácie nie sú vyňaté z dohľadu regulátora,“ dodal.

Zákon vyžaduje, aby online služby a webové stránky zamerané na deti mladšie ako 13 rokov informovali rodičov o osobných údajoch, ktoré zhromažďujú, a získali overiteľný súhlas rodičov pred zhromažďovaním a používaním akýchkoľvek osobných údajov od detí.

Podľa žaloby spoločnosť Microsoft od roku 2015 do roku 2020 ukladala údaje zhromaždené od detí pri vytváraní konta, aj keď rodičia neboli schopní dokončiť proces.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA