Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Ministri NATO budú rokovať s hlavnými obrannými spoločnosťami o zvýšení výroby

Zverejnené:

Upravené: 12. júna 2023 o 15:31

254

Ilustračné foto, Zdroj: Pixabay.com

REKLAMA

Globalnews

Vo štvrtok sa ministri obrany NATO stretnú so šéfmi 25 hlavných západných obranných spoločností, ktoré pokračujú vo svojom úsilí o zvýšenie výroby munície.

O tom sa dozvedel Euractiv.

Podľa diplomatov a zdroja z obranného priemyslu tento krok odráža záujem NATO o účasť na diskusii o otázkach obranného priemyslu. Západné štáty hľadajú spôsoby, ako pokračovať vo vojenskej podpore Ukrajiny a doplniť si vlastné zásoby.

Západní spojenci Kyjeva skúmajú, ako pokračovať v posielaní potrebného vojenského vybavenia Ukrajine, vlády žiadajú obranné spoločnosti, aby zvýšili výrobu, zatiaľ čo spoločnosti žiadajú jasné dlhodobé signály o dopyte, aby odôvodnili investície do nových výrobných zariadení, dodávateľských reťazcov a personálu.

NATO zvažuje možnosť vytvorenia nového Akčného plánu obrannej výroby, ktorý by definoval investičné ciele a agregoval signály dopytu po produktoch priemyslu z členských krajín Aliancie.

V obrannom priemysle sa dúfa, že toto stretnutie bude krokom vpred v práci na budúcom akčnom pláne. Podľa zdrojov však oficiálny program stretnutia ešte nebol zverejnený a neočakávajú sa konkrétne výsledky.

Medzi pozvanými sú najmä vysokí úradníci a vedúci obranných spoločností, ktoré vyrábajú rôzne druhy munície, ako sú rakety a rakety.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA