Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Musk odmietol účasť na Svetovom ekonomickom fóre, teraz ruší Twitter

Zverejnené:

Upravené: 31. decembra 2022 o 12:35

466

Zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Svetové ekonomické fórum (WEF) sa pred svojou nadchádzajúcou konferenciou v Davose, ktorá sa uskutoční budúci mesiac, zrejme pripojilo ku kampani proti Twitteru a odporučilo čínskym štátom kontrolovaným sociálnym médiám, aby „sledovali“ Davos Man v budúcnosti.

Twitter medzi subjektmi uvedenými v brožúre organizácie „Ako sledovať Davos 2023“ na sociálnych sieťach nápadne chýba, a to zrejme nie je náhoda.

Ak chcete mať prehľad o všetkom, čo sa deje za dverami konferencie vládnucej triedy, ktorá je určená iba pre zvaných, WEF odporúča sledovať dianie prostredníctvom niekoľkých sociálnych médií. Patrí medzi ne americký naratívne kompatibilný Facebook, LinkedIn, Instagram a YouTube spolu s čínskymi aplikáciami sociálnych médií TikTok Wech a Weibo. Twitter, ktorý sa vymanil z područia sociálnych aplikácií vyhovujúcich cenzúre, už WEF nezahŕňa.

WEF má prostredníctvom svojho zakladateľa Klausa Schwaba a partnerských organizácií veľmi útulné vzťahy s čínskou vládou. Davos nedávno odhalil, že jeho čínska kancelária má teraz 40 zamestnancov na plný úväzok. WEF navyše každoročne v Pekingu organizuje „Výročné stretnutie nových šampiónov“, ktoré sprostredkováva partnerstvo medzi medzinárodnými podnikmi a čínskou stranou Spoločenstva. V roku 2018 udelila ČKS Klausovi Schwabovi Medailu priateľstvo s Čínou za reformu, čo je medaila pre nečínskych občanov, ktorí plnia príkazy ČKS v zahraničí.

Na pódiu Davosu 2023 vystúpi Shou Zi Chew, generálny riaditeľ spoločnosti TikTok. Ako prvý informoval server The Dossier, vystúpi na akcii nazvanej „Riešenie škôd v digitálnej ére“ .

Ak vám to uniklo, server The Dossier získal predbežný, čiastočný zoznam oboch akcií a potvrdených rečníkov pre Davos 2023. Na programe konferencie v roku 2023 sú akcie s názvami ako Why We Need Battery Passports, Leading The Charge Through Earth’s New Normal, A Living Wage For All, Enabling An Equitable Transition a Beyond The Rainbow: a ďalšie, napr.: Dúha a pokrok v oblasti práv LGBTQ+.

Aplikácia Bird App čelila po zmene svojho vedenia zúrivej kampani za zrušenie. Sľub Elona Muska, že z Twitteru urobí platformu pre slobodu prejavu, sa stretol s veľkým odporom inštitucionálnej vládnucej korporátnej a vládnej triedy. K útokom proti Twitteru sa pripojilo niekoľko partnerov WEF, napríklad spoločnosť BlackRock, ktorá túto platformu bojkotuje na protest proti jej politike „moderovania obsahu“. Nemalo by byť prekvapením, že obľúbený obchod vládnucej triedy s naratívmi a myšlienkami pre technokratickú tyraniu prišiel po Twitteri, vzhľadom na to, že táto aplikácia teraz slúži ako jediná hlavná globálna platforma sociálnych médií pre otvorenú debatu a dialóg.

Zomrel Benedikt XVI., jediný novodobý pápež, ktorý odstúpil

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA