Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Musk ohodnotil Twitter na 20 miliárd dolárov

Zverejnené:

Upravené: 27. marca 2023 o 13:49

199

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Podnikateľ a šéf Twitteru Elon Musk dal zamestnancom spoločnosti akciové garancie v hodnote 20 miliárd dolárov.

To je menej ako polovica zo 44 miliárd dolárov, koľko za prevádzkovateľa sociálnej siete vlani zaplatil, čo dokazuje, ako prudko sa hodnota Twitteru od prevzatia Moskom znížila. Je ale stále vyššia ako hodnota jeho konkurentov. S odkazom na svoje zdroje a e-mail, ktorý mal Musk rozoslať zamestnancom, o tom v sobotu napísal web The Information.

Musk pritom v decembri uviedol, že Twitter je na ceste k tomu, aby tento rok zhruba vyrovnal príjmy a výdavky. Povedal to potom, čo keď Twitter prevzal, prestávali na ňom poprední inzerenti utrácať za reklamu.

Akcie Twitteru boli z americkej akciovej burzy stiahnuté 8. novembra 2022 po tom, čo ich Musk všetkých skúpil a previedol spoločnosť do súkromného vlastníctva. Podľa výpočtov spoločnosti Koyfin by sa teraz akcie Twitteru predávali za zhruba 11-násobok tohtoročných tržieb, čo je ale stále výrazne viac ako akcie jeho konkurentov firiem Snap, Pinterest a Meta Platforms, ktoré sa na verejnom trhu obchodujú v priemere za 4,5-násobok odhadovaných tržieb za rok 2023.

Musk sa podľa rebríčka miliardárov agentúry Bloomberg znova stal najbohatším človekom na svete. Pomohol mu k tomu tohtoročný rast akcií ďalšej ním riadenej firmy, automobilky Tesla. Hodnota Muskovho majetku sa odhaduje na 187,1 miliardy USD. Podľa rebríčka časopisu Forbes, ktorý používa inú metodiku, zostáva Musk druhý za francúzskym podnikateľom Bernardom Arnaultom, spoluvlastníkom skupiny LVMH.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA