Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Nemecko bude naďalej poskytovať finančnú a vojenskú podporu Ukrajine, tvrdí Scholz

Zverejnené:

Upravené: 14. decembra 2022 o 11:34

241

Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Nemecký kancelár Olaf Scholz prisľúbil Ukrajine ďalšiu finančnú, humanitárnu a vojenskú podporu.

Povedal to počas prejavu v Spolkovom sneme, píše Spiegel.

„Spolu s našimi priateľmi a partnermi sme Ukrajinu výrazne podporili – finančne, humanitárne a zbraňami. V tejto podpore budeme pokračovať – len tak dlho, ako to bude potrebné,“ povedal Scholz.

Kancelárka povedala, že ruská stratégia útoku na mierumilovné ukrajinské obyvateľstvo nebude úspešná. Podľa Scholza Putin „zásadne zle vypočítal“.

„Putin sa mýlil – o odvahe Ukrajincov, o Európe, o nás, o povahe našich demokracií, o našej vôli odolávať veľkej moci a imperializmu. Toto je skutočný príbeh tohto roku 2022,“ povedal Scholz.

Pripomeňme, že Nemecko oznámilo pridelenie ďalších 50 miliónov eur pomoci Ukrajine na prechod zimného obdobia.

Musk už nie je najbohatší. Prekonal ho francúzsky podnikateľ s luxusnou módou

Ako bolo oznámené, výsledkom konferencie v Paríži bolo oznámenie partnerských štátov Ukrajiny o poskytnutí pomoci krajine vo výške približne 1 miliardy dolárov na zimné obdobie.

415 miliónov EUR sa pridelí ukrajinskému energetickému sektoru, 25 miliónov EUR na zásobovanie vodou, 38 miliónov EUR na potraviny, 17 miliónov EUR na zdravotnú starostlivosť a 22 miliónov EUR na dopravu.

Zvyšné finančné prostriedky ešte neboli vyplatené. Celkovo 46 krajín a 24 medzinárodných organizácií, ktoré sa zúčastnili na konferencii, prisľúbilo poskytnúť finančnú pomoc.

Okrem toho sa na základe výsledkov konferencie vo Francúzsku vytvorí platforma na koordináciu pomoci Ukrajine na zimné obdobie.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA