Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Musk už nie je najbohatší. Prekonal ho francúzsky podnikateľ s luxusnou módou

Zverejnené:

Upravené: 14. decembra 2022 o 11:11

333

Zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Majiteľ internetovej spoločnosti Twitter Elon Musk už nie je najbohatším človekom na svete. Z prvej priečky ho zosadil francúzsky podnikateľ Bernard Arnault, spoluvlastník módneho domu LVMH. Prvýkrát tak na čele rebríčka najbohatších ľudí stál Európan, uviedla agentúra Bloomberg.

Arnaultov majetok Bloomberg vo svojom rebríčku miliardárov aktuálne odhaduje na 171 miliárd dolárov, zatiaľ čo Muskov majetok má odhadovanú hodnotu 164 miliárd USD. Bloomberg svoj index miliardárov aktualizuje denne.

Sedemdesiattriročný Arnault päťdesiatjedenročného Muska na pozícii najbohatšieho človeka planéty v tomto roku už krátko vystriedal, teraz je ale rozdiel vo výške ich majetku výraznejší.

Musk v druhej polovici tohto roka predviedol spektakulárny pád – v minulosti rebríčku najbohatších ľudí s prehľadom kraľoval a jeho majetok mal v jednej chvíli odhadovanú hodnotu až 340 miliárd dolárov. Len od tohtoročného januára sa ale znížil o viac ako 100 miliárd USD.

Odchod z prvej priečky je pre Muska prvý od vlaňajšieho septembra, kedy bol na druhom mieste, za spoluzakladateľom internetovej spoločnosti Amazon Jeffom Bezosom. Ten je teraz až na štvrtom mieste. K poklesu Muskovho majetku prispel najmä prepad ceny akcií automobilky Tesla, kde Musk drží podiel a naviazané finančné deriváty, a taktiež jeho rozhodnutie kúpiť za 44 miliárd USD firmu Twitter.

Na Bahamách zatkli zakladateľa kryptomenovej burzy FTX, čaká ho súd

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA