Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Orbán sa po summite NATO stretne s Trumpom v Spojených štátoch

Zverejnené:

Upravené: 11. júla 2024 o 11:12

257

Zdroj: Newsbook.com

REKLAMA

Globalnews

Budúci americký prezidentský kandidát Donald Trump sa stretne s maďarským premiérom Viktorom Orbánom na Floride vo štvrtok, necelý týždeň po stretnutí s ruským lídrom Vladimirom Putinom v Moskve.

Informovala o tom agentúra Bloomberg s odvolaním sa na informované zdroje.

Po skončení summitu NATO vo Washingtone 11. júla navštívi maďarská hlava panstvo bývalého prezidenta Mar-a-Lago.

Podľa zdroja Trump nepožiadal Orbána, aby položil základy nejakej mierovej dohody medzi Ukrajinou a Ruskou federáciou.

Hovorca agentúry Bloomberg označil návštevu maďarského premiéra na Floride u budúceho republikánskeho prezidentského kandidáta za neformálnejšie stretnutie.

Ako viete, bývalý americký prezident sľúbil, že dosiahne „ukončenie vojny“ na Ukrajine ešte pred nástupom do funkcie v januári 2025, ak vyhrá voľby, a ešte predtým povedal, že mu to bude trvať „24 hodín“.

Maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó predtým povedal, že ak Donald Trump vyhrá americké prezidentské voľby, „šanca na mier“ na Ukrajine sa môže zvýšiť.

Podľa správ médií s cieľom implementovať tieto myšlienky Trumpov tím údajne vážne zvažuje možnosť „dohody s Kremľom“, čo by znamenalo odmietnutie vstupu Ukrajiny a Gruzínska do NATO a územné ústupky Ukrajine.

EÚ medzitým hovorí o potrestaní Maďarska a vlády Viktora Orbána za ich medzinárodné aktivity vrátane falošného „sprostredkovania“ s cieľom ukončiť vojnu na Ukrajine.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA