Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

V Rusku začali odvody brancov do armády, nastúpiť má 120 tisíc ľudí

Zverejnené:

Upravené: 1. novembra 2022 o 14:33

274

zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

V Rusku dnes začali plánované jesenné odvody do základnej vojenskej služby, uviedol spravodajský server Meduza. Trvať budú do konca decembra. Vojenskú službu má tento rok podľa nariadenia ruského prezidenta Vladimíra Putina nastúpiť 120-tisíc ľudí.

Kvôli čiastočnej mobilizácii, ktorú Rusko vyhlásilo v septembri, sa jesenné odvody posunuli o mesiac. Tento rok má do armády nastúpiť o sedem tisíc ľudí menej ako v minulom roku. Odvody sa týkajú občanov vo veku od 18 do 27 rokov, ktorí nie sú záložníci.

Generálny štáb ruskej armády predtým uviedol, že armáda nebude brancov vysielať do bojov na Ukrajine, kde Rusko od februára vedie vojnu. Analytici z amerického Inštitútu pre štúdium vojny (ISW) však toto tvrdenie hodnotia ako snahu predísť pokusom mladých Rusov vyhnúť sa službe v armáde.

„Branci budú takmer určite po skončení výcviku zhruba v marci alebo apríli vyslaní na Ukrajinu. Mohli by byť nasadení aj skôr v závislosti od zmien v bojoch,“ uviedol Inštitút pre štúdium vojny vo svojej pravidelnej analýze vojny na Ukrajine.

Izrael sa musí zbaviť svojich jadrových zbraní, rozhodla väčšina Valného zhromaždenia OSN

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA