Sociálne siete

ÚVOD SLIDER

Zelenskyj uviedol dôvod, prečo Rusko útočí na energetickú infraštruktúru Ukrajiny

Zverejnené:

Upravené: 13. septembra 2022 o 4:32

484

Zdroj: Blogspot.com

REKLAMA

Globalnews

Prezident Volodymyr Zelenskyj uviedol dôvod, prečo Rusko útočí na energetickú infraštruktúru, podľa neho chcú útočníci týmto spôsobom zabrániť vývozu ukrajinskej elektriny do európskych krajín.

„Rusko sa nám snaží zabrániť v riadení spôsobilostí Ukrajiny takým spôsobom, aby sme stabilizovali situáciu v Európe. Náš vývoz elektrickej energie je niečo, čoho sa rusko teraz veľmi bojí. Pretože môžeme prelomiť ruské plány na vyprázdnenie vreciek Európanov túto zimu kvôli šialeným cenám energií,“ uviedol Zelenskyj.

Na druhej strane, povedal prezident, útoky okupantov sú znakom zúfalstva útočníkov. Podľa neho takto reagujú na porážku ruských síl v Charkovskej oblasti. „Nemôžu nič robiť s našimi hrdinami na bojisku, a preto Rusko riadi svoje hlúpe útoky proti civilnej infraštruktúre,“ zdôraznila hlava štátu.

Zelenskyj je presvedčený o potrebe uznať Rusko ako teroristický štát a o posilnení sankcií. Okrem toho je potrebné zvýšiť pomoc našej krajine, ako aj urýchliť poskytovanie systémov protivzdušnej obrany.

V dôsledku jedného z najmasívnejších nepriateľských ostreľovaní energetickej infraštruktúry 11. septembra zostali státisíce Ukrajincov bez elektriny.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA