Sociálne siete

Zaujímavosti

Herci Ryan Reynolds a Rob McElhenney prevzali plnú kontrolu nad waleským Wrexhamom

Hollywoodske filmové hviezdy označili Wrexham FC za „spiaceho obra“ a radi by sa podieľali na jeho prebudení.

Zverejnené:

Upravené: 10. februára 2021 o 14:28

732

reynolds
Na snímke herec Ryan Reynolds, SITA, AP Photo/Charles Sykes/Invision

REKLAMA

SITA

LONDÝN – Hollywoodske filmové hviezdy Ryan Reynolds a Rob McElhenney sa oficiálne stali vlastníkmi jedného z najstarších futbalových klubov na svete waleského Wrexham FC. Svoje prvé kroky v organizácii plánujú zdokumentovať v televíznej šou. Herci na kúpu klubu utratili 2,5 milióna amerických dolárov, čo je v prepočte približne 2,1 milióna eur. Wrexhamu sa v ostatnej dekáde príliš nedarí a aktuálne je v piatej lige celonárodných súťaží, pričom maximom tímu je účasť v League One (3. liga) v ročníku 2004/2005. Všetky potrebné úkony na prevzatie klubu až na jeden boli hotové už v polovici novembra 2020, podľa webu www.walesonline.co.uk teraz vlastnícku zmenu oficiálne odobrilo aj doterajšie vedenie klubu – fanúšikovia.

„Toto sa skutočne deje,“ povedal ešte v novembri kanadský rodák Ryan Reynolds vo videu, v ktorom prezentoval kúpu 156-ročného waleského klubu. Reynolds sa na striebornom plátne preslávil vo filme Deadpool. Dvojica hercov po konferenčnom telefonáte s členmi klubu označili Wrexham FC za „spiaceho obra“ a načrtli svoju víziu jeho prebudenia. „Možno ste doteraz ešte nikdy nepočuli o Wrexhame či štadióne Racecourse Ground, ale budete,“ povedal Reynolds a snažil sa použiť waleský akcent. Od roku 2011 boli vlastníkmi klubu jeho fanúšikovia zo 65-tisícového mesta, ktorý po krachu Wrexhamu zobrali veci do vlastných rúk.

Rob McElhenney

Rob McElhenney, SITA/AP Photo

Keďže sa klub stal do roku 1995 až 23-krát víťazom Waleského pohára, v minulosti štartoval aj v pohárovej Európe. V Pohári víťazov pohárov si zahral aj proti AS Rím, Manchestru United či FC Porto. V ročníku 1975/1976 sa cez švédsky Djurgaarden a poľský Rzeszów dostal až do štvrťfinále PVP, kde vypadol s s belgickým Anderlechtom Brusel.

„Noví majitelia hľadali európsky klub s potenciálom a históriou, ktorý sa nachádza v nepriaznivej situácii. Nezanedbateľným bol aj dopad klubu na komunitu. Poslali k nám analytikov, ktorí vyhodnotili, že spĺňame ich kritéria. A teraz nás kúpili,“ uviedol ešte pri novembrovej transakcii člen doterajšieho vedenia klubu Chris Jones. Podľa neho noví majitelia plánujú zrenovovať štadión, posilniť káder a v prvom rade priviesť skúseného manažéra. „Je to neskutočné. V minulosti sme žartovali, že nám pomôže iba príchod niekoho s miliónmi na účte, kto nás kúpi. A zrazu je to tak,“ dodal Jones.

Nový majiteľ Ryan Reynolds by rád navštívil čo najviac zápasov svojho nového klubu. „Chcel by som si dať pár pív s fanúšikmi. Spolu s Robom by sme chceli byť najlepšími ambasádormi klubu na celom svete, aby sme chýr o ňom rozniesli čo najďalej,“ prezradil Reynolds ešte v novembri . Aktuálne si však bude musieť počkať na posedenie pri pive počas zápasov s priaznivcami Wrexhamu, keďže pandémia koronavírusu má za následok prázdne tribúny nielen vo Veľkej Británii.

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA