Sociálne siete

DOMOV

Dôležitejšie ako rozdelením postov v koalícii je venovať sa pandémii, tvrdí Heger

Zverejnené:

Upravené: 30. decembra 2021 o 13:54

607

Zdroj: Facebook / Eduard Heger

REKLAMA

Globalnews

Podľa Eduarda Hegera je momentálne dôležitejšie venovať sa pandémii, ako prechodu ministerky spravodlivosti do strany SaS. Vláda sa dohodla, že tomuto problému sa bude venovať, keď vyrieši pandémiu a reformy. Informovali o tom tvnoviny.sk.

Podľa Hegera je dôležité, aby sa v koalícii zamerali na priority. „Ak pominú vyššie priority, potom sa môžeme venovať tým nižším. Toto je evidentne nižšia priorita,“ povedal Heger na Kolíkovej prechod do SaS. Myslí si, že je rozumnejšie riešenie odložiť túto tému na neskôr.

Kolíková opustila stranu Za ľudí v septembri aj s viacerými jej poslancami a prešli do SaS. Koaliční partneri odvtedy neriešili prerozdelenia postov a otázku koaličnej zmluvy.

Grendel odmieta Kollárov návrh „okrúhleho stola“ s Ficom, Kotlebom a Pellegrinim

Liberáli majú týmto pádom obsadené štyri rezorty vo vláde. Koaličná zmluva však hovorí o troch postoch pre SaS na základe volebných výsledkov.

Líder OĽANO Igor Matovič už viackrát poukázal na koaličnú zmluvu, ktorá rieši prerozdelenie postov.Minister hospodárstva Richard Sulík argumentuje tým, že prestupom sa zvýšil počet poslancov ich klubu a v rámci koalície ich majú najviac hneď po OĽANO.

MATOVIČ: Referendá by sa mohli konať pravidelne vždy spolu s voľbami

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA