Sociálne siete

DOMOV

Zvrat v prípade vraždy: Strelca nebudú súdiť ako vraha

Zverejnené:

Upravené: 5. januára 2022 o 8:55

1294

Zdroj: Pixabay.com

REKLAMA

Globalnews

Obvinenému Gejzovi Kernovi pôvodne hrozil najprísnejší možný trest.

V prípade, ale nastal zvrat keď bola zmenená právna kvalifikácia obvinenia. Po novom si teda Kern vypočul omnoho miernejší rozsudok. Informoval o tom portál tvnoviny.sk.

Prípad sa udial pre tromi rokmi v jednom z panelákov v Devínskej Novej Vsi na oslave menín Gejzu Kerna. Priateľské posedenie sa behom pár sekúnd zmenilo na tragédiu. Pri odprevádzaní hostí Kern vystrelil na jedného z nich. Po vypálení troch rán z legálne držanej zbrane bol muž zasiahnutý do srdca a pľúc a nemal šancu prežiť.

Okresný súd Kerna spod obžaloby z vraždy oslobodil, lebo podľa súdu skutok nebol trestným činom. Prípad bol poslaný na krajský súd, no ten ho opäť vrátil na okresný. Pôvodná právna kvalifikácia bola zmenená z vraždy na usmrtenie. To znamená, že podľa súdu Kern nezabíjal úmyselne.

Matovič nechce, aby mu zamestnanci jeho ministerstva uvádzali titul

„Okresný súd Bratislava IV rozhodol rozsudkom tak, že obžalovaného G. K. odsúdil k trestu odňatia slobody v trvaní 11 mesiacov a 29 dní so zaradením do ÚVTOS s minimálnym stupňom stráženia. Obžalovanému uložil povinnosť nahradiť poškodenej škodu vo výške 3 699,83 eur,“ uviedol pre TV Markíza hovorca Krajského súdu Bratislave Pavol Adamčiak.

Tento verdikt, ale nie je právoplatným. Prokurátor podal odvolanie pre výrok o vine, manželka zase pre náhradu škody. Preto bude znova o verdikte rozhodovať Krajský súd v Bratislave.

Na mieste činu bola aj tretia osoba, vtedy takmer 90-ročný muž. Ten najskôr tvrdil, že počas streľby sa v paneláku nenachádzal. Lenže expertíza našla na jeho oblečení povýstrelové splodiny. Za krivú výpoveď mu bol uložený peňažný trest 200 eur.

COVID-19: Za nedeľu pribudlo 1328 nových prípadov nákazy koronavírusom

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA