Sociálne siete

Ekonomika

Svetová banka poskytne Ukrajine vyše 720 miliónov dolárov

Zverejnené:

Upravené: 8. marca 2022 o 10:08

928

zdroj: ukraine.eu

REKLAMA

GLOBALNEWS

Vláda v Kyjeve by mala podľa BBC z prostriedkov vyplácať mzdy zamestnancov verejného sektora, sociálne podpory či dôchodky.

Svetová banka schválila v pondelok balík núdzovej finančnej pomoci pre Ukrajinu vo výške 723 miliónov dolárov. Pomoc v podobe úverov a grantov, ktorú odsúhlasila rada výkonných riaditeľov SB, by mala byť Ukrajine poskytnutá už v priebehu nasledujúcich dní, informovala televízia Sky News.

Vláda v Kyjeve, ktorá riadi obranu krajiny pred vojenskou agresiou Ruska, by mala podľa BBC z prostriedkov SB vyplácať mzdy zamestnancov verejného sektora, sociálne podpory či dôchodky.

Účasť na bohoslužbách je už pre veriacich povinná, biskupi zrušili dišpenz

Financie prostredníctvom SB poskytnú Ukrajine Británia, Japonsko, Litva, Lotyšsko, Dánsko a Island. Úverové garancie poskytli aj Holandsko a Švédsko. „Skupina Svetovej banky rýchlo koná, aby podporila Ukrajinu a jej obyvateľov, ktorí čelia násiliu a extrémnym negatívnym dôsledkom ruskej invázie,“ uviedol prezident SB, ktorého citovala agentúra DPA.

Svetová banka okrem tejto okamžitej pomoci v priebehu nasledujúcich mesiacov pripraví aj ďalší podporný balík pre Ruskom napadnutú Ukrajinu vo výške troch miliárd dolárov. Pomoc od SB by mali dostať aj krajiny susediace s Ukrajinou, do ktorých smerujú ukrajinskí utečenci.

USA: Zaručíme Pobaltiu ochranu pred Ruskom

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA