Sociálne siete

Šport

Vlhová skončila v obrovskom slalome štvrtá, víťazkou je Schiffrinová

Zverejnené:

Upravené: 21. decembra 2021 o 16:06

1048

Zdroj: Facebook

REKLAMA

GLOBALNEWS

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová skončila v utorňajšom obrovskom slalome Svetového pohára na štvrtej priečke.

Vo francúzskom Courcheveli zaostala za víťaznou Američankou Mikaelou Shiffrinovou o 1,44 sekundy. Druhé miesto obsadila Švédka Sara Hectorová s odstupom 86 stotín a tretia bola Švajčiarka Michelle Gisinová (+1,08).

AKTUALITA: Rusko zastavilo prísun plynu cez plynovod Jamal

Dvadsaťšesťročná Shiffrinová dosiahla už 72. víťazstvo na podujatiach prestížneho seriálu, z toho štrnáste v tejto disciplíne. Dostala sa vďaka nemu aj na čelo celkového poradia SP. „Je to neuveriteľné. Prežila som náročný, ale dobrý deň. Je to pre mňa veľké povzbudenie, musela som odovzdať všetko a bojovať. Som príliš unavená na to, aby som sa vládala tešiť,“ citoval Američanku portál laola1.at.

Vo francúzskom stredisku sa radovala aj vlani. V tejto sezóne vyhrala aj druhú súťaž v „obráku“, odštartovala ju prvenstvom v ouvertúre v rakúskom Söldene.

Vlhová sa na súťažné svahy vrátila po vyše trojtýždňovej prestávke. Preteky otvorila so štartovým číslom 1 a vo vrchnej časti nastavila konkurencieschopné medzičasy. V nájazde do roviny však neskoro zatočila do jedného z oblúkov, vyšla z optimálnej stopy a v kľúčovej časti stratila rýchlosť.

NBS odhaduje rast ekonomiky v roku 2022 na úrovni 5,8 percenta

Slovenská reprezentantka predviedla lepšiu druhú jazdu. Postrážila si prechod cez hranu do strminy a aj keď niektoré jej oblúky neboli také hladké, vynahradila to svojou typickou dravosťou a do záveru si priviezla rýchlosť. V cieli mala výrazný náskok 42 stotín sekundy pred dovtedajšou vedúcou ženou Tessou Worleyovou z Francúzska. Tretí najlepší čas druhého kola vyniesol Vlhovú o dve pozície vyššie.

Shiffrinová vedie o 35 bodov, tretia je Vlhová s mankom 280 bodov. V hodnotení disciplíny je takisto na čele Američanka o 90 bodov pred Slovenkou.

Tragický požiar v Domove sociálnych služieb na východe Slovenska

TIEŽ BY SA VÁM MOHLO PÁČIŤ

REKLAMA